

FP Dual la gran aliada en el mercat laboral
Les realitats canviants del mercat laboral i les demandes del món empresarial situen a la Formació Professional Dual com la gran aliada en l’àmbit professional.
Si vols estudiar el grau mitjà de forneria, pastisseria i confiteria veuràs que és el cicle formatiu ideal per als que vulguin començar a treballar en obradors artesanals i semiindustrials, així com en amplis eixos de l’hostaleria.
En aquest grau mitjà l’objectiu és formar professionals que elaborin productes de fleca, pastisseria i confiteria per sectors del comerç de l’alimentació, aplicant coneixements per a l’elaboració de masses i brioixeria, així com per a la rebosteria, torrons, caramels i dolços.
Entre els mòduls professionals inclosos en aquest cicle formatiu de grau mitjà s’inclouen atencions a:
– Elaboració de forn i pastisseria.
– Processos bàsics de pastisseria i rebosteria.
– Elaboració per a la confiteria i especialitats.
– Postres a la restauració.
– Matèries primeres i processos de forn, pastisseria i rebosteria.
– Productes d’obrador i operacions de magatzem en la indústria alimentària.
Juntament amb aquests temes centrals, s’involucren altres temes d’importància en la formació dels professionals de sector, com seguretat i higiene en la manipulació d’aliments, formació i orientació laboral, anglès tècnic, i empreses i iniciativa emprenedora.
Aquest model de formació, ofert a l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, obre un ventall d’oportunitats en l’àmbit laboral, amb el valor afegit de la participació pràctica en les instal·lacions Restaurant-Escola Torre Mossèn Homs.
Amb la titulació com a tècnic en forneria, pastisseria i confiteria, els alumnes poden triar entre accedir a un treball de nivell tècnic en diferents establiments, a més de tenir l’opció de continuar amb altres cicles de grau mitjà o passar a un cicle de grau superior.
Aquest cicle formatiu de grau mitjà està obert a aspirants que comptin amb:
– El títol de graduat en educació secundària obligatòria (o equivalent).
– El títol de tècnic de qualsevol altre cicle formatiu de grau mitjà.
– El títol de tècnic auxiliar (FP1) de qualsevol especialitat.
– El títol de Batxillerat Unificat Polivalent (BUP).
– El títol de Batxillerat Superior, tècnic o labora (Pla de 1953 o 1957)
– El títol d’oficialia industrial (anterior a 1975).
– Qualsevol titulació de nivell superior.
– Havent cursat 1r i 2n de Batxillerat Unificat Polivalent, amb dues matèries pendents com a màxim entre els dos cursos).
– Havent superat les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà.
– Havent superat el curs de formació específic per a l’accés als cicles de grau mitjà.
Treballar i emprendre en l’àmbit de la fleca, la rebosteria o la confiteria, pot esdevenir una realitat amb aquesta formació tècnica de grau mitjà.
Les realitats canviants del mercat laboral i les demandes del món empresarial situen a la Formació Professional Dual com la gran aliada en l’àmbit professional.
La formació professional dual en restauració augura un fort avanç que afavoreix l’ocupabilitat en un sector que segueix amb bones perspectives.
La Formació Professional Dual segueix creixent i arriba alts percentatges d’inserció laboral,
La Cambra de Comerç Alemanya ha recomanat a el Govern d’Espanya i als Executius regionals una major Formació Professional Dual per augmentar l’ocupabilitat dels joves.
Obtenir les competències i coneixements propis de cada sector alternant aspectes teòrics i pràctics, són només algunes de les oportunitats en la Formació Professional Dual.
Aquesta variant formativa cada vegada més estesa combina la teoria amb la pràctica però és molt més que això.
Descobreix les claus de la Formació Professional Dual.
© EHTV | Escola d'Hoteleria i Turisme del Vallès
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació en nostra POLÍTICA DE COOKIES.
ACCEPTAR CONFIGURACIÓ DE COOKIES