FP Dual la gran aliada en el mercat laboral

FP Dual la gran aliada en el mercat laboral

FP Dual la gran aliada en el mercat laboral

Formació Professional Dual la gran aliada en el mercat laboral

Les realitats canviants del mercat laboral i les demandes del món empresarial situen a la Formació Professional Dual com la gran aliada en l’àmbit professional.

L’FP Dual és una modalitat acadèmica on els temes formatius es desenvolupen en estreta relació amb les empreses que requereixen professionals qualificats en el seu sector.

Això l’ha convertit, en els últims anys, en una gran aliada de les empreses que busquen mà d’obra qualificada, i en un àmbit de gran interès per a professionals en permanent actualització.

Les estadístiques de l’FP Dual

Segons dades oficials, més del 10% dels participants en cicles de Formació Professional Dual són persones que estudien i treballen.

D’altra banda, el 70% dels professionals que participen en itineraris formatius sota la modalitat de Formació Professional Dual, aconsegueix treball en els mesos posteriors a la titulació.

Aquesta elevada taxa d’inserció laboral des de l’FP Dual, es fonamenta en la construcció dels itineraris formatius que s’ajusten a la realitat i les necessitats empresarials, contribuint a millorar l’oferta de llocs i esmorteir els vaivens del canviant mercat laboral.

En aquest sentit, la demanda per cobrir llocs amb professionals qualificats es tradueix en sous per a titulats en cicles formatius superiors que superen els 1.200 euros al mes, mentre que per a les persones amb títol de cicle formatiu els salaris no superen els 900 euros.

Aquestes dades resulten encoratjadores i suposen segments professionals amb més i millors oportunitats de formació i actualització professional per satisfer les demandes de diferents sectors empresarials.

En l’àmbit de l’hoteleria i la restauració, la Formació Professional Dual resulta una excel·lent oportunitat per a les empreses, ja que permet afavorir la formació en oficis i professions que, per escassa disponibilitat o envelliment, de vegades resulten en llocs difícils de cobrir.

La Formació Professional Dual és una modalitat en plena expansió que ofereix un ventall d’oportunitats a empreses i joves per afavorir un mercat laboral més competitiu i amb millors ofertes.

Notícies anteriors

Escola -Restaurant Torre mossèn Homs

Intercanvi Faculté des Métiers de Rennes

Des de fa ja 5 anys, l’EHTV i la Faculté des Métiers de Rennes col·laborem en l’intercanvi d’experiències professionals i formatives gràcies als programes Erasmus+. Mitjançant estades becades, els nostres alumnes treballen en empreses del seu sector professional a França amb l’avantatge de tenir una supervisió i recolzament in situ dels nostres companys de Rennes.

Llegir Més»

Conèixer l’aeroport de Barcelona

L’aeroport de Barcelona-El Prat és un element essencial en el desenvolupament del sector turístic català. Les seves instal·lacions i serveis, adequades i modernitzades en els últims anys, permeten oferir una experiència de qualitat als passatgers que l’utilitzen (més de 52 milions l’any 2019). El nostre alumnat de turisme visita cada curs aquesta infraestructura per conèixer

Llegir Més»

Formació Professional Dual en el 31è Saló de l’Ensenyament

Reserves Formació Professional Dual en el 31è Saló de l’Ensenyament El 31 ° Saló de l’Ensenyament se celebra de l’18 a el 22 de Març al recinte Montjuïc de Fura, Barcelona, ​​comptarà amb el nou espai Àgora Formació Professional on s’impulsarà la FP Dual. L’anunci dels organitzadors posa de manifest la importància de la Formació

Llegir Més»

Formació en el Programa Amadeus

Formació en el Programa Amadeus En la Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, els cursos del Programa Amadeus formen part del programa acadèmic en els graus mitjà i superior en Turisme. Si bé aquests cursos solen oferir-se fora dels programes acadèmics, en la EHTV s’inclouen dins dels programes del curs acadèmic. El programari Amadeus és el programa informàtic de gestió de reserves en el sector turístic més

Llegir Més»

L’EHTV amb la Fundació Prodis

Aquest curs comencem un projecte de centre en cooperació amb la Fundació Prodis de Terrassa.  La Fundació Prodis és una entitat sense ànim de lucre que promou la integració de persones adultes amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisi cerebral i el nostre alumnat col·laborarà amb aquesta en l’organització d’esdeveniments i altres activitats. Per donar inici a

Llegir Més»

Tenim la millor coca, nyam!

La Montse Expósito, alumna del CFGM de Pastisseria,  ha estat guardonada amb el primer premi en la categoria novell del concurs Les millors coques de Sant Joan que ha organitzat l’agència gastronòmica Sr y Sra Cake amb el suport dels diferents Gremis de Flequers de Catalunya. Podeu consultar aquí la web del concurs. Felicitats a

Llegir Més»

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

Amb el suport de:

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs