FPI

Auxiliar d'hoteleria: cuina i serveis en restauració

Aquests estudis capaciten per dur a terme operacions bàsiques de preparació i conservació d’elaboracions culinàries senzilles, així com les operacions de preparació i presentació d’aliments i begudes en establiments de restauració, assistint en els processos de servei i atenció al client.

Ensenyament:
Programes de transició al treball (PTT)-Programes de Formació i Inserció (PFI)

Titulació: Sense titulació.

Aquests estudis habiliten per a la continuïtat de la formació gràcies a l’obtenció de:

  • Certificat acadèmic i professional, que conté la
    qualificació final obtinguda en el PFI i acredita les
    competències professionals assolides.
  • Certificat del Curs d’accés als cicles formatius de grau
    mitjà (CAM), si el PFI s’ha cursat en un centre autoritzat a
    impartir aquest Curs d’accés.
  • Accés als cicles formatius de grau mitjà, d’acord amb la
    Resolució EDU/2638/2020, de 26 d’octubre.
  • Reconeixement dels mòduls professionals superats en el
    PFI per a l’obtenció del títol professional bàsic associat al
    perfil.
  • Certificat de professionalitat que emet l’Administració
    laboral.
  • Accés als centres de formació d’adults per obtenir el
    graduat en educació secundària obligatòria (GESO),
    sense complir el requisit de tenir 18 anys

Accés al programa:

Poden accedir a aquest programa de formació i inserció
(PFI) els joves no ocupats que compleixin com a mínim 16
anys d’edat i com a màxim 21 en l’any d’inici del programa i
que no hagin obtingut el graduat en ESO.

Què estudiaràs?

Mòduls de formació professional (entre 615 i 665 hores)

  • Tècniques Elementals de Servei
  • Processos Bàsics de Preparació d’Aliments i Begudes
  • Aprovisionament, Preelaboració i Conservació Culinàries
  • Elaboració Culinària Bàsica
  • Projecte Integrat
  • Formació Bàsica en Prevenció de Riscos Laborals
  • Formació Pràctica en Empreses (mínim 180 hores)

Mòduls de formació general (entre 295 i 345 hores)

  • Estratègies i Eines de Comunicació
  • Entorn Social i Territorial
  • Estratègies i Eines Matemàtiques
  • Incorporació al Món Professional

Tutoria, seguiment i orientació personalitzada (40 hores)
Inclouen:
Qualificació professional completa: HOT092_1: Operacions
bàsiques de restaurant i bar

De què treballaràs?

La formació teòrica i pràctica et permetrà treballar de:

  • ajudant o auxiliar de cuina,
  • ajudant d’economat d’unitats de producció i servei
    d’aliments i begudes,
  •  auxiliar o ajudant de cambrer en sala,
  •  auxiliar o ajudant de cambrer en bar-cafeteria,
  •  auxiliar o ajudant de bàrman,
  • auxiliar o ajudant de cuina en establiments on l’oferta estigui composta per elaboracions senzilles i ràpides (tapes, plats combinats, entre d’altres)
cicles-formatius-ehtv

Durada: 1000 hores (1 curs)

Més informació: 

I, recorda, a l’escola oferim una varietat de cicles tant de grau mitjà com superior per complementar la teva formació. Consulta’ls!