CFGM | grau mitjà

Forneria, pastisseria i confiteria

Tècnic/a en Forneria, pastisseria i confiteria

Accés al cicle

  •  Amb el títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria (o equivalent).
  •  Amb el títol de tècnic de qualsevol altre cicle formatiu de grau mitjà.
  •  Superant les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà.
  •  Superant el curs de formació específic per a l’accés als cicles de grau mitjà.
  •  Amb el títol de tècnic auxiliar (FP1) de qualsevol especialitat.
  •  Amb el títol de Batxillerat Unificat Polivalent (BUP).
  •  Havent cursat 1r i 2n de BUP (màxim 2 matèries pendents entre tots dos cursos).
  •  Amb el títol de batxillerat superior, tècnic o laboral (Pla de 1953 ó 1957).
  •  Amb el títol d’oficialia industrial (anterior a 1975).
  •  Qualsevol altra titulació oficial de nivell superior.

De què treballaràs?

  • Forner/a.
  • Elaborador/a de brioixeria.
  • Elaborador/a de masses i bases de pizza.
  • Pastisser/a.
  • Elaborador/a i decorador/a de pastissos.
  • Confiter/a.
  • Reboster/a.
  • Torronaire.
  • Elaborador/a de caramels i dolços.

On treballaràs?

  • Fleques.
  • Pastisseries.
  • Indústries alimentàries relacionades.

MÒDULS PROFESSIONALS

  • Elaboracions en forneria-brioixeria.
  • Processos bàsics de pastisseria i rebosteria.
  • Elaboracions de confiteria i altres especialitats.
  • Postres en restauració.
  • Productes d’obrador.
  • Operacions i control de magatzem en la indústria alimentària.
  • Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments.
  • Presentació i venda de productes de forneria i pastisseria.
  • Matèries primeres i processos en forneria, pastisseria i rebosteria.
  • Formació i Orientació Laboral.
  • Empresa i iniciativa emprenedora.
  • Anglès tècnic.
  • Síntesi.
  • Formació en centres de treball.
manipulacio-daliments

Durada: 2000 hores (2 cursos)

Pasarel.la que ofereix el cicle:

Després del cicle podràs:

  •  Accedir a un treball de tècnic.
  •  Cursar un altre cicle formatiu de grau mitjà.  
  •  Accedir a un cicle de grau superior.