© EHTV | Escola d'Hoteleria i Turisme del Vallès
CFGM | grau mitjà
Forneria, pastisseria i confiteria
Tècnic/a en Forneria, pastisseria i confiteria
Accés al cicle
- Amb el títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria (o equivalent).
- Amb el títol de tècnic de qualsevol altre cicle formatiu de grau mitjà.
- Superant les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà.
- Superant el curs de formació específic per a l’accés als cicles de grau mitjà.
- Amb el títol de tècnic auxiliar (FP1) de qualsevol especialitat.
- Amb el títol de Batxillerat Unificat Polivalent (BUP).
- Havent cursat 1r i 2n de BUP (màxim 2 matèries pendents entre tots dos cursos).
- Amb el títol de batxillerat superior, tècnic o laboral (Pla de 1953 ó 1957).
- Amb el títol d’oficialia industrial (anterior a 1975).
- Qualsevol altra titulació oficial de nivell superior.
De què treballaràs?
- Forner/a.
- Elaborador/a de brioixeria.
- Elaborador/a de masses i bases de pizza.
- Pastisser/a.
- Elaborador/a i decorador/a de pastissos.
- Confiter/a.
- Reboster/a.
- Torronaire.
- Elaborador/a de caramels i dolços.
On treballaràs?
- Fleques.
- Pastisseries.
- Indústries alimentàries relacionades.
MÒDULS PROFESSIONALS
- Elaboracions en forneria-brioixeria.
- Processos bàsics de pastisseria i rebosteria.
- Elaboracions de confiteria i altres especialitats.
- Postres en restauració.
- Productes d’obrador.
- Operacions i control de magatzem en la indústria alimentària.
- Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments.
- Presentació i venda de productes de forneria i pastisseria.
- Matèries primeres i processos en forneria, pastisseria i rebosteria.
- Formació i Orientació Laboral.
- Empresa i iniciativa emprenedora.
- Anglès tècnic.
- Síntesi.
- Formació en centres de treball.
Durada: 2000 hores (2 cursos)
Pasarel.la que ofereix el cicle:
Després del cicle podràs:
- Accedir a un treball de tècnic.
- Cursar un altre cicle formatiu de grau mitjà.
- Accedir a un cicle de grau superior.