Imagen3

La Formació Professional Dual arriba a un 68% d’inserció laboral

La Formació Professional Dual arriba a un 68% d’inserció laboral

La Formació Professional Dual segueix creixent i arriba alts percentatges d’inserció laboral, situant-la com la modalitat preferida per empreses, centres de formació i professionals.

Cada vegada són més els joves que busquen i opten per la Formació Professional que, amb números superiors al 50% en pràcticament tots els sectors, són fins i tot una titulació necessària per aconseguir una feina.

A Catalunya, l’FP Dual és una de les que més ha crescut, passant en només dos cursos d’uns 4.000 a alumnes a més de 7.000.

Aquestes xifres, mitjançant estratègies que s’alineen el plànol d’interès formatiu amb les necessitats de les empreses, han resultat en una inserció laboral del 68,7% durant l’últim any, superant el 73% en el grau superior i el 57% en el grau mitjà.

Rànquing de professions de la Formació Professional amb major inserció laboral

La formació professional és una eina d’inserció laboral de gran importància i ocupen cada vegada més els tabloides d’anuncis en ofertes d’ocupació.

Durant l’any 2018, més del 42% dels llocs de treball oferts a Catalunya buscaven professionals tècnics d’FP; mentre que només un 38% de les ofertes sol·licitaven una graduació universitària.

Els estudis realitzats també han donat lloc a una forma de “rànquing” de les professions en què més es contracten professionals amb titulació en formació professional, ordenades per famílies professionals aquestes serien:

1. Indústries extractives
2. Fabricació Mecànica
3. Energia i Aigua
4. Química
5. Instal·lació i Manteniment
6. Sanitat
7. Electricitat i Electrònica
8. Hostaleria i Turisme
9. Marítima pesquera


Les ubicacions en aquesta classificació després varien segons el cicle formatiu i la modalitat, així com pel que fa a les condicions salarials en els llocs oferts.

En l’àmbit de la família professional d’hoteleria i turisme, on s’ubica també la restauració, en la classificació de formació professional de grau mitjà, aquest sector arriba al lloc número 5 amb més del 50% de la inserció laboral.

Notícies anteriors

Escola -Restaurant Torre mossèn Homs

FP Dual en el nou curs

FP Dual en el nou curs

La formació professional ha estat una de les activitats més afectades pel tancament de centres educatius durant el confinament i és hora d’analitzar què passarà amb l’FP Dual per al nou curs.

Llegir Més»

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

Amb el suport de:

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

© EHTV | Escola d'Hoteleria i Turisme del Vallès