Imagen3

La Formació Professional Dual arriba a un 68% d’inserció laboral

La Formació Professional Dual arriba a un 68% d’inserció laboral

La Formació Professional Dual segueix creixent i arriba alts percentatges d’inserció laboral, situant-la com la modalitat preferida per empreses, centres de formació i professionals.

Cada vegada són més els joves que busquen i opten per la Formació Professional que, amb números superiors al 50% en pràcticament tots els sectors, són fins i tot una titulació necessària per aconseguir una feina.

A Catalunya, l’FP Dual és una de les que més ha crescut, passant en només dos cursos d’uns 4.000 a alumnes a més de 7.000.

Aquestes xifres, mitjançant estratègies que s’alineen el plànol d’interès formatiu amb les necessitats de les empreses, han resultat en una inserció laboral del 68,7% durant l’últim any, superant el 73% en el grau superior i el 57% en el grau mitjà.

Rànquing de professions de la Formació Professional amb major inserció laboral

La formació professional és una eina d’inserció laboral de gran importància i ocupen cada vegada més els tabloides d’anuncis en ofertes d’ocupació.

Durant l’any 2018, més del 42% dels llocs de treball oferts a Catalunya buscaven professionals tècnics d’FP; mentre que només un 38% de les ofertes sol·licitaven una graduació universitària.

Els estudis realitzats també han donat lloc a una forma de “rànquing” de les professions en què més es contracten professionals amb titulació en formació professional, ordenades per famílies professionals aquestes serien:

1. Indústries extractives
2. Fabricació Mecànica
3. Energia i Aigua
4. Química
5. Instal·lació i Manteniment
6. Sanitat
7. Electricitat i Electrònica
8. Hostaleria i Turisme
9. Marítima pesquera


Les ubicacions en aquesta classificació després varien segons el cicle formatiu i la modalitat, així com pel que fa a les condicions salarials en els llocs oferts.

En l’àmbit de la família professional d’hoteleria i turisme, on s’ubica també la restauració, en la classificació de formació professional de grau mitjà, aquest sector arriba al lloc número 5 amb més del 50% de la inserció laboral.

Notícies anteriors

Escola -Restaurant Torre mossèn Homs

Intercanvi Faculté des Métiers de Rennes

Des de fa ja 5 anys, l’EHTV i la Faculté des Métiers de Rennes col·laborem en l’intercanvi d’experiències professionals i formatives gràcies als programes Erasmus+. Mitjançant estades becades, els nostres alumnes treballen en empreses del seu sector professional a França amb l’avantatge de tenir una supervisió i recolzament in situ dels nostres companys de Rennes.

Llegir Més»

Conèixer l’aeroport de Barcelona

L’aeroport de Barcelona-El Prat és un element essencial en el desenvolupament del sector turístic català. Les seves instal·lacions i serveis, adequades i modernitzades en els últims anys, permeten oferir una experiència de qualitat als passatgers que l’utilitzen (més de 52 milions l’any 2019). El nostre alumnat de turisme visita cada curs aquesta infraestructura per conèixer

Llegir Més»

Formació Professional Dual en el 31è Saló de l’Ensenyament

Reserves Formació Professional Dual en el 31è Saló de l’Ensenyament El 31 ° Saló de l’Ensenyament se celebra de l’18 a el 22 de Març al recinte Montjuïc de Fura, Barcelona, ​​comptarà amb el nou espai Àgora Formació Professional on s’impulsarà la FP Dual. L’anunci dels organitzadors posa de manifest la importància de la Formació

Llegir Més»

Formació en el Programa Amadeus

Formació en el Programa Amadeus En la Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, els cursos del Programa Amadeus formen part del programa acadèmic en els graus mitjà i superior en Turisme. Si bé aquests cursos solen oferir-se fora dels programes acadèmics, en la EHTV s’inclouen dins dels programes del curs acadèmic. El programari Amadeus és el programa informàtic de gestió de reserves en el sector turístic més

Llegir Més»

L’EHTV amb la Fundació Prodis

Aquest curs comencem un projecte de centre en cooperació amb la Fundació Prodis de Terrassa.  La Fundació Prodis és una entitat sense ànim de lucre que promou la integració de persones adultes amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisi cerebral i el nostre alumnat col·laborarà amb aquesta en l’organització d’esdeveniments i altres activitats. Per donar inici a

Llegir Més»

Tenim la millor coca, nyam!

La Montse Expósito, alumna del CFGM de Pastisseria,  ha estat guardonada amb el primer premi en la categoria novell del concurs Les millors coques de Sant Joan que ha organitzat l’agència gastronòmica Sr y Sra Cake amb el suport dels diferents Gremis de Flequers de Catalunya. Podeu consultar aquí la web del concurs. Felicitats a

Llegir Més»

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

Amb el suport de:

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs