Reptes i oportunitats en la Formació Professional Dual

Reptes i oportunitats en l’FP Dual

Reptes i oportunitats en la Formació Professional Dual

Obtenir les competències i coneixements propis de cada sector alternant aspectes teòrics i pràctics, són només algunes de les oportunitats en la Formació Professional Dual.

L’FP Dual és una opció innovadora, flexible i de qualitat amb avantatges en dues vies:

– Ofereix formació i inserció laboral professional a joves aturats, i
– Posiciona la qualificació específica requerida per als llocs que han de cobrir-se en l’empresa.

Així, és alhora una alternativa de gran valor per a les empreses, per als joves i per a l’entorn social, sent una via que permet adaptar la formació professional a les necessitats del mercat local.

No obstant això, per a l’oferta d’aquesta alternativa diferencial hi ha alguns reptes que van canviant al compàs dels vaivens en el mercat i els diferents sectors.

Desafiaments del FP Dual de cara al cicle 2022.

Els reptes poden considerar-se també en diferents escales, un segons el que passa en els diferents sectors i, d’altra banda, pel que fa a l’FP Dual en el mercat d’ofertes formatives:

– Identificació de necessitats: la participació en l’FP dual requereix d’un compromís de part del sector empresarial que comença amb identificar els llocs que es requereix cobrir a mitjà i llarg termini.
– Implicació de les empreses: a més de conèixer les pròpies necessitats i nivells de qualificació, com a agents corresponsables han de conèixer quin és el procés, les responsabilitats que s’assumeixen i la disposició per tutoritzar als participants.
– Actualització curricular: els mòduls dels cicles formatius faciliten la inserció sempre que estiguin adequats en l’actualitat del sector i, en molts casos, això requereix un seguiment semestre a semestre.
– Assolir les fites europees: la mitjana europea en implantació de l’FP dual per al 2020 suposa el 30% sobre el total alumnes del segon curs.
– Implicació de les Comunitats: les campanyes de sensibilització pública poden ajudar a potenciar la demanda i la implicació dels sectors socials i econòmics, contribuint a assolir les metes plantejades.

Facilitar l’accés a la informació sobre les oportunitats en la Formació Professional Dual constitueix la pedra angular per abordar els reptes a mitjà i llarg termini.

Notícies anteriors

Escola -Restaurant Torre mossèn Homs

Tècnic/a superior en Direcció de cuina

FP Dual en Direcció de Cuina

Gestionar i organitzar tant la producció com el servei de cuina, des de determinar les ofertes i recursos, fins a l’aprovisionament, són competències que s’adquireixen amb FP Dual en Direcció de Cuina.

Llegir Més»

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

on som

Institut

  • Ctra. de Castellar, s/n,
    08227 Terrassa, Barcelona
  • +34 937 85 11 43
  • a8053251@xtec.cat

Torre Mossèn Homs

  • Ctra. de Castellar, Km 19,
    08227 Terrassa, Barcelona
  • +34 937 86 25 25
  • escola.hostaleria@gmail.com

Amb el suport de:

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

  • Ctra. de Castellar, s/n,
    08227 Terrassa, Barcelona
  • +34 937 85 11 43
  • a8053251@xtec.cat

Torre Mossèn Homs

  • Ctra. de Castellar, Km 19,
    08227 Terrassa, Barcelona
  • +34 937 86 25 25
  • escola.hostaleria@gmail.com

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

  • Ctra. de Castellar, s/n,
    08227 Terrassa, Barcelona
  • +34 937 85 11 43
  • a8053251@xtec.cat

Torre Mossèn Homs

  • Ctra. de Castellar, Km 19,
    08227 Terrassa, Barcelona
  • +34 937 86 25 25
  • escola.hostaleria@gmail.com

© EHTV | Escola d'Hoteleria i Turisme del Vallès