Reptes i oportunitats en la Formació Professional Dual

Reptes i oportunitats en l’FP Dual

Reptes i oportunitats en la Formació Professional Dual

Obtenir les competències i coneixements propis de cada sector alternant aspectes teòrics i pràctics, són només algunes de les oportunitats en la Formació Professional Dual.

L’FP Dual és una opció innovadora, flexible i de qualitat amb avantatges en dues vies:

– Ofereix formació i inserció laboral professional a joves aturats, i
– Posiciona la qualificació específica requerida per als llocs que han de cobrir-se en l’empresa.

Així, és alhora una alternativa de gran valor per a les empreses, per als joves i per a l’entorn social, sent una via que permet adaptar la formació professional a les necessitats del mercat local.

No obstant això, per a l’oferta d’aquesta alternativa diferencial hi ha alguns reptes que van canviant al compàs dels vaivens en el mercat i els diferents sectors.

Desafiaments del FP Dual de cara al cicle 2022.

Els reptes poden considerar-se també en diferents escales, un segons el que passa en els diferents sectors i, d’altra banda, pel que fa a l’FP Dual en el mercat d’ofertes formatives:

– Identificació de necessitats: la participació en l’FP dual requereix d’un compromís de part del sector empresarial que comença amb identificar els llocs que es requereix cobrir a mitjà i llarg termini.
– Implicació de les empreses: a més de conèixer les pròpies necessitats i nivells de qualificació, com a agents corresponsables han de conèixer quin és el procés, les responsabilitats que s’assumeixen i la disposició per tutoritzar als participants.
– Actualització curricular: els mòduls dels cicles formatius faciliten la inserció sempre que estiguin adequats en l’actualitat del sector i, en molts casos, això requereix un seguiment semestre a semestre.
– Assolir les fites europees: la mitjana europea en implantació de l’FP dual per al 2020 suposa el 30% sobre el total alumnes del segon curs.
– Implicació de les Comunitats: les campanyes de sensibilització pública poden ajudar a potenciar la demanda i la implicació dels sectors socials i econòmics, contribuint a assolir les metes plantejades.

Facilitar l’accés a la informació sobre les oportunitats en la Formació Professional Dual constitueix la pedra angular per abordar els reptes a mitjà i llarg termini.

Notícies anteriors

Escola -Restaurant Torre mossèn Homs

Intercanvi Faculté des Métiers de Rennes

Des de fa ja 5 anys, l’EHTV i la Faculté des Métiers de Rennes col·laborem en l’intercanvi d’experiències professionals i formatives gràcies als programes Erasmus+. Mitjançant estades becades, els nostres alumnes treballen en empreses del seu sector professional a França amb l’avantatge de tenir una supervisió i recolzament in situ dels nostres companys de Rennes.

Llegir Més»

Conèixer l’aeroport de Barcelona

L’aeroport de Barcelona-El Prat és un element essencial en el desenvolupament del sector turístic català. Les seves instal·lacions i serveis, adequades i modernitzades en els últims anys, permeten oferir una experiència de qualitat als passatgers que l’utilitzen (més de 52 milions l’any 2019). El nostre alumnat de turisme visita cada curs aquesta infraestructura per conèixer

Llegir Més»

Formació Professional Dual en el 31è Saló de l’Ensenyament

Reserves Formació Professional Dual en el 31è Saló de l’Ensenyament El 31 ° Saló de l’Ensenyament se celebra de l’18 a el 22 de Març al recinte Montjuïc de Fura, Barcelona, ​​comptarà amb el nou espai Àgora Formació Professional on s’impulsarà la FP Dual. L’anunci dels organitzadors posa de manifest la importància de la Formació

Llegir Més»

Formació en el Programa Amadeus

Formació en el Programa Amadeus En la Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, els cursos del Programa Amadeus formen part del programa acadèmic en els graus mitjà i superior en Turisme. Si bé aquests cursos solen oferir-se fora dels programes acadèmics, en la EHTV s’inclouen dins dels programes del curs acadèmic. El programari Amadeus és el programa informàtic de gestió de reserves en el sector turístic més

Llegir Més»

L’EHTV amb la Fundació Prodis

Aquest curs comencem un projecte de centre en cooperació amb la Fundació Prodis de Terrassa.  La Fundació Prodis és una entitat sense ànim de lucre que promou la integració de persones adultes amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisi cerebral i el nostre alumnat col·laborarà amb aquesta en l’organització d’esdeveniments i altres activitats. Per donar inici a

Llegir Més»

Tenim la millor coca, nyam!

La Montse Expósito, alumna del CFGM de Pastisseria,  ha estat guardonada amb el primer premi en la categoria novell del concurs Les millors coques de Sant Joan que ha organitzat l’agència gastronòmica Sr y Sra Cake amb el suport dels diferents Gremis de Flequers de Catalunya. Podeu consultar aquí la web del concurs. Felicitats a

Llegir Més»

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

Amb el suport de:

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs