FP Dual en restauració

Formació professional Dual en restauració

FP Dual en restauració

La formació professional Dual en restauració

La formació professional Dual en restauració augura un fort avanç que afavoreix l’ocupabilitat en un sector que segueix amb bones perspectives de cara al futur.

Si bé és cert que al tractar-se d’un tipus de formació professional amb un eix important en la pràctica dins de l’empresa, les mesures en el marc de l’estat d’alarma per la pandèmia de COVID-19, han afectat fortament les activitats en els últims dos mesos.

No obstant això, el turisme i la restauració són centrals en el benestar econòmic i social, de manera que les activitats retornaran amb força i oportunitats d’ocupació per als pròxims mesos.

En gran manera, aquesta ràpida recuperació del sector i del potencial de la formació professional Dual en ell, se sosté en les característiques distintives d’aquesta proposta educativa, pròpia d’aquesta variant, que es concentren en:

– Almenys el 33% de les hores de formació es realitza a l’empresa.
– Hi ha una col·laboració entre el centre i l’empresa es consolida des de l’elaboració del disseny curricular de la formació.
– Consisteix en una formació teòrica i pràctica que tenen lloc de forma alterna, al centre de formació i en l’empresa.

En termes més específics, els objectius de la formació professional dual en restauració es diferencien d’altres (FP) i s’enfoquen a:

– Ajudar els alumnes a conèixer més de prop el sector en què treballaran.
Facilitar la incorporació futura en el mercat de treball a professionals joves formats en el sector.
Millorar la qualificació professional en un sector amb ampli abast i diverses característiques.

Al mateix temps, la formació professional Dual permet enfortir la corresponsabilitat del teixit empresarial amb la formació professional en el sector de la restauració, l’hostaleria, el turisme i la gastronomia.

De la mateixa manera, afavoreix la transferència de coneixement entre empreses del sector i l’àmbit acadèmic, oferint més i millors oportunitats per transferir sabers que contribueixen a la millora contínua.

A l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès comptem amb àmplies i equipades aules per a la formació pràctica, a més de l’establiment obert al públic orientat a la formació.

Destaquem que el restaurant és un espai on els alumnes desenvolupen projectes de cara al públic i, per tant, a un prometedor futur en un sector clau per al desenvolupament econòmic, social i cultural.

Notícies anteriors

Escola -Restaurant Torre mossèn Homs

Intercanvi Faculté des Métiers de Rennes

Des de fa ja 5 anys, l’EHTV i la Faculté des Métiers de Rennes col·laborem en l’intercanvi d’experiències professionals i formatives gràcies als programes Erasmus+. Mitjançant estades becades, els nostres alumnes treballen en empreses del seu sector professional a França amb l’avantatge de tenir una supervisió i recolzament in situ dels nostres companys de Rennes.

Llegir Més»

Conèixer l’aeroport de Barcelona

L’aeroport de Barcelona-El Prat és un element essencial en el desenvolupament del sector turístic català. Les seves instal·lacions i serveis, adequades i modernitzades en els últims anys, permeten oferir una experiència de qualitat als passatgers que l’utilitzen (més de 52 milions l’any 2019). El nostre alumnat de turisme visita cada curs aquesta infraestructura per conèixer

Llegir Més»

Formació Professional Dual en el 31è Saló de l’Ensenyament

Reserves Formació Professional Dual en el 31è Saló de l’Ensenyament El 31 ° Saló de l’Ensenyament se celebra de l’18 a el 22 de Març al recinte Montjuïc de Fura, Barcelona, ​​comptarà amb el nou espai Àgora Formació Professional on s’impulsarà la FP Dual. L’anunci dels organitzadors posa de manifest la importància de la Formació

Llegir Més»

Formació en el Programa Amadeus

Formació en el Programa Amadeus En la Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, els cursos del Programa Amadeus formen part del programa acadèmic en els graus mitjà i superior en Turisme. Si bé aquests cursos solen oferir-se fora dels programes acadèmics, en la EHTV s’inclouen dins dels programes del curs acadèmic. El programari Amadeus és el programa informàtic de gestió de reserves en el sector turístic més

Llegir Més»

L’EHTV amb la Fundació Prodis

Aquest curs comencem un projecte de centre en cooperació amb la Fundació Prodis de Terrassa.  La Fundació Prodis és una entitat sense ànim de lucre que promou la integració de persones adultes amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisi cerebral i el nostre alumnat col·laborarà amb aquesta en l’organització d’esdeveniments i altres activitats. Per donar inici a

Llegir Més»

Tenim la millor coca, nyam!

La Montse Expósito, alumna del CFGM de Pastisseria,  ha estat guardonada amb el primer premi en la categoria novell del concurs Les millors coques de Sant Joan que ha organitzat l’agència gastronòmica Sr y Sra Cake amb el suport dels diferents Gremis de Flequers de Catalunya. Podeu consultar aquí la web del concurs. Felicitats a

Llegir Més»

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

Amb el suport de:

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs