FP Dual en restauració

Formació professional Dual en restauració

FP Dual en restauració

La formació professional Dual en restauració

La formació professional Dual en restauració augura un fort avanç que afavoreix l’ocupabilitat en un sector que segueix amb bones perspectives de cara al futur.

Si bé és cert que al tractar-se d’un tipus de formació professional amb un eix important en la pràctica dins de l’empresa, les mesures en el marc de l’estat d’alarma per la pandèmia de COVID-19, han afectat fortament les activitats en els últims dos mesos.

No obstant això, el turisme i la restauració són centrals en el benestar econòmic i social, de manera que les activitats retornaran amb força i oportunitats d’ocupació per als pròxims mesos.

En gran manera, aquesta ràpida recuperació del sector i del potencial de la formació professional Dual en ell, se sosté en les característiques distintives d’aquesta proposta educativa, pròpia d’aquesta variant, que es concentren en:

– Almenys el 33% de les hores de formació es realitza a l’empresa.
– Hi ha una col·laboració entre el centre i l’empresa es consolida des de l’elaboració del disseny curricular de la formació.
– Consisteix en una formació teòrica i pràctica que tenen lloc de forma alterna, al centre de formació i en l’empresa.

En termes més específics, els objectius de la formació professional dual en restauració es diferencien d’altres (FP) i s’enfoquen a:

– Ajudar els alumnes a conèixer més de prop el sector en què treballaran.
Facilitar la incorporació futura en el mercat de treball a professionals joves formats en el sector.
Millorar la qualificació professional en un sector amb ampli abast i diverses característiques.

Al mateix temps, la formació professional Dual permet enfortir la corresponsabilitat del teixit empresarial amb la formació professional en el sector de la restauració, l’hostaleria, el turisme i la gastronomia.

De la mateixa manera, afavoreix la transferència de coneixement entre empreses del sector i l’àmbit acadèmic, oferint més i millors oportunitats per transferir sabers que contribueixen a la millora contínua.

A l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès comptem amb àmplies i equipades aules per a la formació pràctica, a més de l’establiment obert al públic orientat a la formació.

Destaquem que el restaurant és un espai on els alumnes desenvolupen projectes de cara al públic i, per tant, a un prometedor futur en un sector clau per al desenvolupament econòmic, social i cultural.

Notícies anteriors

Escola -Restaurant Torre mossèn Homs

Tècnic/a superior en Direcció de cuina

FP Dual en Direcció de Cuina

Gestionar i organitzar tant la producció com el servei de cuina, des de determinar les ofertes i recursos, fins a l’aprovisionament, són competències que s’adquireixen amb FP Dual en Direcció de Cuina.

Llegir Més»

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

on som

Institut

  • Ctra. de Castellar, s/n,
    08227 Terrassa, Barcelona
  • +34 937 85 11 43
  • a8053251@xtec.cat

Torre Mossèn Homs

  • Ctra. de Castellar, Km 19,
    08227 Terrassa, Barcelona
  • +34 937 86 25 25
  • escola.hostaleria@gmail.com

Amb el suport de:

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

  • Ctra. de Castellar, s/n,
    08227 Terrassa, Barcelona
  • +34 937 85 11 43
  • a8053251@xtec.cat

Torre Mossèn Homs

  • Ctra. de Castellar, Km 19,
    08227 Terrassa, Barcelona
  • +34 937 86 25 25
  • escola.hostaleria@gmail.com

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

  • Ctra. de Castellar, s/n,
    08227 Terrassa, Barcelona
  • +34 937 85 11 43
  • a8053251@xtec.cat

Torre Mossèn Homs

  • Ctra. de Castellar, Km 19,
    08227 Terrassa, Barcelona
  • +34 937 86 25 25
  • escola.hostaleria@gmail.com

© EHTV | Escola d'Hoteleria i Turisme del Vallès