


Premis a la innovació, eficiència i sostenibilitat en el sector hostaler
La innovació, eficiència i sostenibilitat en l’hoteleria i el turisme van tornar a destacar i van ser recompensats pel mateix sector.
Si vols estudiar el grau mitjà de forneria, pastisseria i confiteria veuràs que és el cicle formatiu ideal per als que vulguin començar a treballar en obradors artesanals i semiindustrials, així com en amplis eixos de l’hostaleria.
En aquest grau mitjà l’objectiu és formar professionals que elaborin productes de fleca, pastisseria i confiteria per sectors del comerç de l’alimentació, aplicant coneixements per a l’elaboració de masses i brioixeria, així com per a la rebosteria, torrons, caramels i dolços.
Entre els mòduls professionals inclosos en aquest cicle formatiu de grau mitjà s’inclouen atencions a:
– Elaboració de forn i pastisseria.
– Processos bàsics de pastisseria i rebosteria.
– Elaboració per a la confiteria i especialitats.
– Postres a la restauració.
– Matèries primeres i processos de forn, pastisseria i rebosteria.
– Productes d’obrador i operacions de magatzem en la indústria alimentària.
Juntament amb aquests temes centrals, s’involucren altres temes d’importància en la formació dels professionals de sector, com seguretat i higiene en la manipulació d’aliments, formació i orientació laboral, anglès tècnic, i empreses i iniciativa emprenedora.
Aquest model de formació, ofert a l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, obre un ventall d’oportunitats en l’àmbit laboral, amb el valor afegit de la participació pràctica en les instal·lacions Restaurant-Escola Torre Mossèn Homs.
Amb la titulació com a tècnic en forneria, pastisseria i confiteria, els alumnes poden triar entre accedir a un treball de nivell tècnic en diferents establiments, a més de tenir l’opció de continuar amb altres cicles de grau mitjà o passar a un cicle de grau superior.
Aquest cicle formatiu de grau mitjà està obert a aspirants que comptin amb:
– El títol de graduat en educació secundària obligatòria (o equivalent).
– El títol de tècnic de qualsevol altre cicle formatiu de grau mitjà.
– El títol de tècnic auxiliar (FP1) de qualsevol especialitat.
– El títol de Batxillerat Unificat Polivalent (BUP).
– El títol de Batxillerat Superior, tècnic o labora (Pla de 1953 o 1957)
– El títol d’oficialia industrial (anterior a 1975).
– Qualsevol titulació de nivell superior.
– Havent cursat 1r i 2n de Batxillerat Unificat Polivalent, amb dues matèries pendents com a màxim entre els dos cursos).
– Havent superat les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà.
– Havent superat el curs de formació específic per a l’accés als cicles de grau mitjà.
Treballar i emprendre en l’àmbit de la fleca, la rebosteria o la confiteria, pot esdevenir una realitat amb aquesta formació tècnica de grau mitjà.
La innovació, eficiència i sostenibilitat en l’hoteleria i el turisme van tornar a destacar i van ser recompensats pel mateix sector.
La Paula és una alumna del CFGM Cuina i Gastronomia que va finalitzar els seus estudis aquest darrer curs i tenia moltes ganes de marxar a viure l’experiència Erasmus+ malgrat la pandèmia. Aquí podeu llegir el seu Diario de la estancia Erasmus+: ERASMUS EN TIEMPOS DE PANDEMIADespués de casi un año de trámites, esperas y
La nostra alumna del CFGM Serveis en Restauració tot just ha tornat de la seva estada a Florència becada amb el programa Erasmus+. Sens dubte, ha estat una experiència absolutament diferent perquè, als reptes habituals que suposen les pràctiques a l’estranger, aquest any s’hi ha sumat la incidència de la pandèmia de coronavirus. La Laia
Aquest 2021 iniciem una activitat oberta a tothom que us permetrà descobrir la Torre Mossèn Homs, el restaurant formatiu de l’escola que és, també, un element important del patrimoni històric de Terrassa. Amb el guiatge del nostre alumnat de CFGS Guia, informació i assistència turístiques, podreu conèixer la història de la Torre, veure els espais
Servei de restauració de l’EHTV en el nostre Restaurant-Escola El Restaurant-Escola és l’escenari de pràctiques especialment dissenyat per la Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès
La actual situació que, producte de l’aïllament, s’ha instal·lat a nivell mundial empeny ara cap a un turisme post pandèmia més sostenible.
© EHTV | Escola d'Hoteleria i Turisme del Vallès
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació en nostra POLÍTICA DE COOKIES.
ACCEPTAR CONFIGURACIÓ DE COOKIES
Les cookies necessàries són absolutament essencials perquè el lloc web funcioni correctament. Aquesta categoria només inclou galetes que garanteixen funcionalitats bàsiques i funcions de seguretat del lloc web. Aquestes cookies no emmagatzemen cap informació personal.
Totes les cookies que poden no ser especialment necessàries perquè el lloc web funcioni i s’utilitzen específicament per recopilar dades personals de l’usuari mitjançant analítiques, anuncis i altres continguts incrustats s’anomenen cookies no necessàries. És obligatori obtenir el consentiment de l'usuari abans d'executar aquestes cookies al vostre lloc web.