manipulacio-daliments

Estudiar Grau Mitjà de Forneria, pastisseria i confiteria

Estudiar Grau Mitjà de Forneria, pastisseria i confiteria a L’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès 

Si vols estudiar el grau mitjà de forneria, pastisseria i confiteria  veuràs que és el cicle formatiu ideal per als que vulguin començar a treballar en obradors artesanals i semiindustrials, així com en amplis eixos de l’hostaleria.

En aquest grau mitjà l’objectiu és formar professionals que elaborin productes de fleca, pastisseria i confiteria per sectors del comerç de l’alimentació, aplicant coneixements per a l’elaboració de masses i brioixeria, així com per a la rebosteria, torrons, caramels i dolços.

Entre els mòduls professionals inclosos en aquest cicle formatiu de grau mitjà s’inclouen atencions a:

– Elaboració de forn i pastisseria.
– Processos bàsics de pastisseria i rebosteria.
– Elaboració per a la confiteria i especialitats.
– Postres a la restauració.
– Matèries primeres i processos de forn, pastisseria i rebosteria.
– Productes d’obrador i operacions de magatzem en la indústria alimentària.

Juntament amb aquests temes centrals, s’involucren altres temes d’importància en la formació dels professionals de sector, com seguretat i higiene en la manipulació d’aliments, formació i orientació laboral, anglès tècnic, i empreses i iniciativa emprenedora.

Aquest model de formació, ofert a l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, obre un ventall d’oportunitats en l’àmbit laboral, amb el valor afegit de la participació pràctica en les instal·lacions Restaurant-Escola Torre Mossèn Homs.

Amb la titulació com a tècnic en forneria, pastisseria i confiteria, els alumnes poden triar entre accedir a un treball de nivell tècnic en diferents establiments, a més de tenir l’opció de continuar amb altres cicles de grau mitjà o passar a un cicle de grau superior.

Qui pot accedir a aquest CFGM?

Aquest cicle formatiu de grau mitjà està obert a aspirants que comptin amb:

– El títol de graduat en educació secundària obligatòria (o equivalent).
– El títol de tècnic de qualsevol altre cicle formatiu de grau mitjà.
– El títol de tècnic auxiliar (FP1) de qualsevol especialitat.
– El títol de Batxillerat Unificat Polivalent (BUP).
– El títol de Batxillerat Superior, tècnic o labora (Pla de 1953 o 1957)
– El títol d’oficialia industrial (anterior a 1975).
– Qualsevol titulació de nivell superior.
– Havent cursat 1r i 2n de Batxillerat Unificat Polivalent, amb dues matèries pendents com a màxim entre els dos cursos).
– Havent superat les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà.
– Havent superat el curs de formació específic per a l’accés als cicles de grau mitjà.


Treballar i emprendre en l’àmbit de la fleca, la rebosteria o la confiteria, pot esdevenir una realitat amb aquesta formació tècnica de grau mitjà.

Notícies anteriors

Escola -Restaurant Torre mossèn Homs

Intercanvi Faculté des Métiers de Rennes

Des de fa ja 5 anys, l’EHTV i la Faculté des Métiers de Rennes col·laborem en l’intercanvi d’experiències professionals i formatives gràcies als programes Erasmus+. Mitjançant estades becades, els nostres alumnes treballen en empreses del seu sector professional a França amb l’avantatge de tenir una supervisió i recolzament in situ dels nostres companys de Rennes.

Llegir Més»

Conèixer l’aeroport de Barcelona

L’aeroport de Barcelona-El Prat és un element essencial en el desenvolupament del sector turístic català. Les seves instal·lacions i serveis, adequades i modernitzades en els últims anys, permeten oferir una experiència de qualitat als passatgers que l’utilitzen (més de 52 milions l’any 2019). El nostre alumnat de turisme visita cada curs aquesta infraestructura per conèixer

Llegir Més»

Formació Professional Dual en el 31è Saló de l’Ensenyament

Reserves Formació Professional Dual en el 31è Saló de l’Ensenyament El 31 ° Saló de l’Ensenyament se celebra de l’18 a el 22 de Març al recinte Montjuïc de Fura, Barcelona, ​​comptarà amb el nou espai Àgora Formació Professional on s’impulsarà la FP Dual. L’anunci dels organitzadors posa de manifest la importància de la Formació

Llegir Més»

Formació en el Programa Amadeus

Formació en el Programa Amadeus En la Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, els cursos del Programa Amadeus formen part del programa acadèmic en els graus mitjà i superior en Turisme. Si bé aquests cursos solen oferir-se fora dels programes acadèmics, en la EHTV s’inclouen dins dels programes del curs acadèmic. El programari Amadeus és el programa informàtic de gestió de reserves en el sector turístic més

Llegir Més»

L’EHTV amb la Fundació Prodis

Aquest curs comencem un projecte de centre en cooperació amb la Fundació Prodis de Terrassa.  La Fundació Prodis és una entitat sense ànim de lucre que promou la integració de persones adultes amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisi cerebral i el nostre alumnat col·laborarà amb aquesta en l’organització d’esdeveniments i altres activitats. Per donar inici a

Llegir Més»

Tenim la millor coca, nyam!

La Montse Expósito, alumna del CFGM de Pastisseria,  ha estat guardonada amb el primer premi en la categoria novell del concurs Les millors coques de Sant Joan que ha organitzat l’agència gastronòmica Sr y Sra Cake amb el suport dels diferents Gremis de Flequers de Catalunya. Podeu consultar aquí la web del concurs. Felicitats a

Llegir Més»

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

Amb el suport de:

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs