manipulacio-daliments

Estudiar Grau Mitjà de Forneria, pastisseria i confiteria

Estudiar Grau Mitjà de Forneria, pastisseria i confiteria a L’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès 

Si vols estudiar el grau mitjà de forneria, pastisseria i confiteria  veuràs que és el cicle formatiu ideal per als que vulguin començar a treballar en obradors artesanals i semiindustrials, així com en amplis eixos de l’hostaleria.

En aquest grau mitjà l’objectiu és formar professionals que elaborin productes de fleca, pastisseria i confiteria per sectors del comerç de l’alimentació, aplicant coneixements per a l’elaboració de masses i brioixeria, així com per a la rebosteria, torrons, caramels i dolços.

Entre els mòduls professionals inclosos en aquest cicle formatiu de grau mitjà s’inclouen atencions a:

– Elaboració de forn i pastisseria.
– Processos bàsics de pastisseria i rebosteria.
– Elaboració per a la confiteria i especialitats.
– Postres a la restauració.
– Matèries primeres i processos de forn, pastisseria i rebosteria.
– Productes d’obrador i operacions de magatzem en la indústria alimentària.

Juntament amb aquests temes centrals, s’involucren altres temes d’importància en la formació dels professionals de sector, com seguretat i higiene en la manipulació d’aliments, formació i orientació laboral, anglès tècnic, i empreses i iniciativa emprenedora.

Aquest model de formació, ofert a l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, obre un ventall d’oportunitats en l’àmbit laboral, amb el valor afegit de la participació pràctica en les instal·lacions Restaurant-Escola Torre Mossèn Homs.

Amb la titulació com a tècnic en forneria, pastisseria i confiteria, els alumnes poden triar entre accedir a un treball de nivell tècnic en diferents establiments, a més de tenir l’opció de continuar amb altres cicles de grau mitjà o passar a un cicle de grau superior.

Qui pot accedir a aquest CFGM?

Aquest cicle formatiu de grau mitjà està obert a aspirants que comptin amb:

– El títol de graduat en educació secundària obligatòria (o equivalent).
– El títol de tècnic de qualsevol altre cicle formatiu de grau mitjà.
– El títol de tècnic auxiliar (FP1) de qualsevol especialitat.
– El títol de Batxillerat Unificat Polivalent (BUP).
– El títol de Batxillerat Superior, tècnic o labora (Pla de 1953 o 1957)
– El títol d’oficialia industrial (anterior a 1975).
– Qualsevol titulació de nivell superior.
– Havent cursat 1r i 2n de Batxillerat Unificat Polivalent, amb dues matèries pendents com a màxim entre els dos cursos).
– Havent superat les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà.
– Havent superat el curs de formació específic per a l’accés als cicles de grau mitjà.


Treballar i emprendre en l’àmbit de la fleca, la rebosteria o la confiteria, pot esdevenir una realitat amb aquesta formació tècnica de grau mitjà.

Notícies anteriors

Escola -Restaurant Torre mossèn Homs

Macedònia existeix! (Descobertes Erasmus+ 3era part)

Aquesta és la darrera entrega de les aventures dels nostres alumnes en terres macedòniques. Podeu llegir-ne part d’elles al Diario del alumno que ha escrit el Jostyn: TÍTULO: JOSTYN THE MACEDONIAN Me imaginaba un país típico europeo y no me esperaba un país con la pobreza que había, la gente era muy amable y eso

Llegir Més»

Macedònia existeix! (Descobertes Erasmus+ 2ona part)

En aquest article podeu llegir el Diario del alumno Erasmus de la Maria: TÍTULO: Un Erasmus que rompió los esquemas Mañana empieza la aventura. Las maletas ya están a reventar al lado de mi cama, los nervios a flor de piel, me he despedido de toda mi familia y mis amigos, y el check in

Llegir Més»

Macedònia existeix! (Descobertes Erasmus+ 1era part)

Després d’un curs 2019-20 d’expectatives frustrades pel què fa a les estades Erasmus+, la Maria, el Jostyn i l’Antoni, tres alumnes del GS Agències de viatges i gestió d’esdeveniments, van decidir posar-se el món per barret i marxar a gaudir de l’experiència Erasmus+ que tant anhelaven. Donades les circumstàncies actuals, no van poder anar a

Llegir Més»

La Paula i l’experiència Erasmus+

La Paula és una alumna del CFGM Cuina i Gastronomia que va finalitzar els seus estudis aquest darrer curs i tenia moltes ganes de marxar a viure l’experiència Erasmus+ malgrat la pandèmia. Aquí podeu llegir el seu Diario de la estancia Erasmus+: ERASMUS EN TIEMPOS DE PANDEMIADespués de casi un año de trámites, esperas y

Llegir Més»

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

Amb el suport de:

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs