que-es-la-formacio-professional-dual-part-2

Què és la Formació Professional Dual? – part 2

Què és la Formació Professional Dual? – part segona

L’FP Dual convoca cada dia a més empreses i aspirants, perquè presenta avantatges substantius per a totes dues parts així com per al centre educatiu i contribueix al desenvolupament de l’economia regional.

Seguint les definicions del lliurament anterior, l’FP Dual combina formació tècnica pràctica en l’espai educatiu i en l’entorn laboral real.

D’aquesta manera, es tracta d’una modalitat innovadora que a poc a poc va avançant en el territori i aconseguint les diferents disciplines entorn de cada sector productiu.

Des de l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, reconeixem i destaquem els principals beneficis que l’FP Dual aporta al sector de l’Hoteleria i el Turisme a través de cadascun dels actors involucrats en aquesta modalitat:

Principals avantatges de l’FP Dual per als alumnes:

– Millora l’adquisició de coneixements i destreses, aplicades a l’àmbit de treball real.
– Fomenta el desenvolupament de competències i habilitats per a progressar en el context laboral actual.
– Afavoreix l’adaptació als diferents àmbits professionals del sector i subsectors.
– Potència el perfil professional, per a començar a construir una trajectòria en el sector.
– Motiva l’anàlisi crítica de l’activitat en el sector, permetent oferir i posar en marxa solucions estratègiques quan el servei el requereixi.

Principals avantatges de l’FP Dual per a les empreses:

– Permet incloure formació específica complementària en els continguts del programa formatiu, a fi d’ajustar l’oferta a la demanda actual del mercat laboral.
– Augmenta l’adaptació dels postulants als requeriments actuals, gràcies a una formació actualitzada i polivalent.
– Maximitza la retroalimentació entre l’empresa i el mercat laboral, ajustant projectes formatius amb el centre educatiu a les tendències actuals i tecnologies i infraestructures innovadores.
– Facilita el relleu generacional en l’àmbit del turisme i l’hostaleria, afavorint la incorporació de nous talents.
– Afavoreix el desenvolupament d’estratègies de sostenibilitat i responsabilitat social corporativa, a partir de la col·laboració amb centres educatius de grau mitjà i superior.

Juntament amb aquests importants avantatges, en l‘Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès observem també els beneficis d’incrementar les oportunitats perquè més aspirants accedeixin a una Formació Professional de qualitat.

A través d’FP Dual, són cada dia més els alumnes en cicle formatiu de grau mitjà o superior, que tenen la possibilitat d’accedir a la seva primera pràctica i lloc de treball formalitzat en les millors empreses del sector de l’hostaleria i el turisme a Catalunya.

Noticias anteriores

Escola -Restaurant Torre mossèn Homs

Intercanvi Faculté des Métiers de Rennes

Des de fa ja 5 anys, l’EHTV i la Faculté des Métiers de Rennes col·laborem en l’intercanvi d’experiències professionals i formatives gràcies als programes Erasmus+. Mitjançant estades becades, els nostres alumnes treballen en empreses del seu sector professional a França amb l’avantatge de tenir una supervisió i recolzament in situ dels nostres companys de Rennes.

Leer Más»

Conèixer l’aeroport de Barcelona

L’aeroport de Barcelona-El Prat és un element essencial en el desenvolupament del sector turístic català. Les seves instal·lacions i serveis, adequades i modernitzades en els últims anys, permeten oferir una experiència de qualitat als passatgers que l’utilitzen (més de 52 milions l’any 2019). El nostre alumnat de turisme visita cada curs aquesta infraestructura per conèixer

Leer Más»

Formació Professional Dual en el 31è Saló de l’Ensenyament

Reserves Formació Professional Dual en el 31è Saló de l’Ensenyament El 31 ° Saló de l’Ensenyament se celebra de l’18 a el 22 de Març al recinte Montjuïc de Fura, Barcelona, ​​comptarà amb el nou espai Àgora Formació Professional on s’impulsarà la FP Dual. L’anunci dels organitzadors posa de manifest la importància de la Formació

Leer Más»

Formació en el Programa Amadeus

Formació en el Programa Amadeus En la Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, els cursos del Programa Amadeus formen part del programa acadèmic en els graus mitjà i superior en Turisme. Si bé aquests cursos solen oferir-se fora dels programes acadèmics, en la EHTV s’inclouen dins dels programes del curs acadèmic. El programari Amadeus és el programa informàtic de gestió de reserves en el sector turístic més

Leer Más»

L’EHTV amb la Fundació Prodis

Aquest curs comencem un projecte de centre en cooperació amb la Fundació Prodis de Terrassa.  La Fundació Prodis és una entitat sense ànim de lucre que promou la integració de persones adultes amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisi cerebral i el nostre alumnat col·laborarà amb aquesta en l’organització d’esdeveniments i altres activitats. Per donar inici a

Leer Más»

Tenim la millor coca, nyam!

La Montse Expósito, alumna del CFGM de Pastisseria,  ha estat guardonada amb el primer premi en la categoria novell del concurs Les millors coques de Sant Joan que ha organitzat l’agència gastronòmica Sr y Sra Cake amb el suport dels diferents Gremis de Flequers de Catalunya. Podeu consultar aquí la web del concurs. Felicitats a

Leer Más»