que-es-la-formacio-professional-dual-part-2

Què és la Formació Professional Dual? – part 2

Què és la Formació Professional Dual? – part segona

L’FP Dual convoca cada dia a més empreses i aspirants, perquè presenta avantatges substantius per a totes dues parts així com per al centre educatiu i contribueix al desenvolupament de l’economia regional.

Seguint les definicions del lliurament anterior, l’FP Dual combina formació tècnica pràctica en l’espai educatiu i en l’entorn laboral real.

D’aquesta manera, es tracta d’una modalitat innovadora que a poc a poc va avançant en el territori i aconseguint les diferents disciplines entorn de cada sector productiu.

Des de l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, reconeixem i destaquem els principals beneficis que l’FP Dual aporta al sector de l’Hoteleria i el Turisme a través de cadascun dels actors involucrats en aquesta modalitat:

Principals avantatges de l’FP Dual per als alumnes:

– Millora l’adquisició de coneixements i destreses, aplicades a l’àmbit de treball real.
– Fomenta el desenvolupament de competències i habilitats per a progressar en el context laboral actual.
– Afavoreix l’adaptació als diferents àmbits professionals del sector i subsectors.
– Potència el perfil professional, per a començar a construir una trajectòria en el sector.
– Motiva l’anàlisi crítica de l’activitat en el sector, permetent oferir i posar en marxa solucions estratègiques quan el servei el requereixi.

Principals avantatges de l’FP Dual per a les empreses:

– Permet incloure formació específica complementària en els continguts del programa formatiu, a fi d’ajustar l’oferta a la demanda actual del mercat laboral.
– Augmenta l’adaptació dels postulants als requeriments actuals, gràcies a una formació actualitzada i polivalent.
– Maximitza la retroalimentació entre l’empresa i el mercat laboral, ajustant projectes formatius amb el centre educatiu a les tendències actuals i tecnologies i infraestructures innovadores.
– Facilita el relleu generacional en l’àmbit del turisme i l’hostaleria, afavorint la incorporació de nous talents.
– Afavoreix el desenvolupament d’estratègies de sostenibilitat i responsabilitat social corporativa, a partir de la col·laboració amb centres educatius de grau mitjà i superior.

Juntament amb aquests importants avantatges, en l‘Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès observem també els beneficis d’incrementar les oportunitats perquè més aspirants accedeixin a una Formació Professional de qualitat.

A través d’FP Dual, són cada dia més els alumnes en cicle formatiu de grau mitjà o superior, que tenen la possibilitat d’accedir a la seva primera pràctica i lloc de treball formalitzat en les millors empreses del sector de l’hostaleria i el turisme a Catalunya.

Notícies anteriors

Escola -Restaurant Torre mossèn Homs

Tenim la millor coca, nyam!

La Montse Expósito, alumna del CFGM de Pastisseria,  ha estat guardonada amb el primer premi en la categoria novell del concurs Les millors coques de Sant Joan que ha organitzat l’agència gastronòmica Sr y Sra Cake amb el suport dels diferents Gremis de Flequers de Catalunya. Podeu consultar aquí la web del concurs. Felicitats a

Llegir Més»