Tècnic/a superior en Direcció de cuina

FP Dual en Direcció de Cuina

Tècnic/a superior en Direcció de cuina

Formació Professional Dual en Direcció de Cuina

Gestionar i organitzar tant la producció com el servei de cuina, des de determinar les ofertes i recursos, fins a l’aprovisionament, són competències que s’adquireixen amb FP Dual en Direcció de Cuina.

Aquesta titulació tècnica de grau superior és una de les modalitats de formació professional dual més demandades en els últims temps.

Es tracta d’un cicle que permet accedir a llocs de treball de gran sortida, com en la direcció de cuina, xef o cuiner, encarregat de celler o d’aliments i begudes, així com continuar amb un altre cicle de grau superior, o bé accedir a estudis universitaris.

Aquest cicle de formació professional capacita l’alumne tant en l’elaboració culinària com en la gestió general de la cuina, amb el personal, de l’abastament…, a més de garantir la seguretat i higiene a la vegada que els aspectes nutricionals i d’imatge en cada plat.

Si bé té un ampli espectre d’activitat i sortida laboral, les cursades se centren en el desenvolupament de competències essencials per formar i dirigir equips en l’àmbit de:

– Restaurants, bars i cafeteries,
 Plantes de menjars elaborats i preelaborades,
 Empreses de càtering i esdeveniments especials,
 Indústries agroalimentàries i productores d’aliments i begudes.


Com és la Formació Professional Dual en Direcció de Cuina?

Dins de l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, el Restaurant-Escola Torre Mossèn Homs, és un entorn pràctic de formació per als alumnes.

L’FP dual és una modalitat que implica el desenvolupament de pràctiques amb clients reals al llarg de tot el cicle, beneficiant al mateix temps la formació acadèmica i professional.

Durant la primera part del cicle es realitzen activitats dirigides a satisfer la demanda de clients externs de l’establiment, com la preparació d’un menú i l’elaboració de productes, amb la finalitat d’assolir les destreses bàsiques en la cuina.

Al mateix temps, les empreses col·laboradores amb l’escola pot beneficiar-se de professionals formats en les activitats concretes que demana el sector de manera realista, i pren part activa en l’elaboració de la proposta formativa.

Durant aquesta segona etapa, els alumnes realitzen la seva formació a l’empresa, sent donats d’alta a la seguretat social i percebent ingressos mensuals, el que facilita l’adopció de compromisos que afavoreixen l’ocupabilitat.


A l’Escola d’Holeteria i Turisme del Vallès, concentrem els nostres esforços en formar les persones per al futur a través de les múltiples oportunitats que ofereix l’FP Dual en Direcció de Cuina així com altres cicles formatius de grau mitjà i superior.

Notícies anteriors

Escola -Restaurant Torre mossèn Homs

L’estada Erasmus+ de la Laia

La nostra alumna del CFGM Serveis en Restauració tot just ha tornat de la seva estada a Florència becada amb el programa Erasmus+. Sens dubte, ha estat una experiència absolutament diferent perquè, als reptes habituals que suposen les pràctiques a l’estranger, aquest any s’hi ha sumat la incidència de la pandèmia de coronavirus. La Laia

Llegir Més»

Visita la Torre Mossèn Homs!

Aquest 2021 iniciem una activitat oberta a tothom que us permetrà descobrir la Torre Mossèn Homs, el restaurant formatiu de l’escola que és, també, un element important del patrimoni històric de Terrassa. Amb el guiatge del nostre alumnat de CFGS Guia, informació i assistència turístiques, podreu conèixer la història de la Torre, veure els espais

Llegir Més»

Marxem d’Erasmus!

Malgrat les dificultats de moviment que hi ha Europa actualment, no renunciem a oferir al nostre alumnat l’oportunitat única de fer una estada de pràctiques a l’estranger. En aquests moments, la Laia i la Paula, estudiants de Cuina de Grau Mig, són a la bonica ciutat de Florència i en Jostyn, la Maria i l’Antoni,

Llegir Més»

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

Amb el suport de:

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs