Tècnic/a superior en Direcció de cuina

FP Dual en Direcció de Cuina

Tècnic/a superior en Direcció de cuina

Formació Professional Dual en Direcció de Cuina

Gestionar i organitzar tant la producció com el servei de cuina, des de determinar les ofertes i recursos, fins a l’aprovisionament, són competències que s’adquireixen amb FP Dual en Direcció de Cuina.

Aquesta titulació tècnica de grau superior és una de les modalitats de formació professional dual més demandades en els últims temps.

Es tracta d’un cicle que permet accedir a llocs de treball de gran sortida, com en la direcció de cuina, xef o cuiner, encarregat de celler o d’aliments i begudes, així com continuar amb un altre cicle de grau superior, o bé accedir a estudis universitaris.

Aquest cicle de formació professional capacita l’alumne tant en l’elaboració culinària com en la gestió general de la cuina, amb el personal, de l’abastament…, a més de garantir la seguretat i higiene a la vegada que els aspectes nutricionals i d’imatge en cada plat.

Si bé té un ampli espectre d’activitat i sortida laboral, les cursades se centren en el desenvolupament de competències essencials per formar i dirigir equips en l’àmbit de:

– Restaurants, bars i cafeteries,
 Plantes de menjars elaborats i preelaborades,
 Empreses de càtering i esdeveniments especials,
 Indústries agroalimentàries i productores d’aliments i begudes.


Com és la Formació Professional Dual en Direcció de Cuina?

Dins de l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, el Restaurant-Escola Torre Mossèn Homs, és un entorn pràctic de formació per als alumnes.

L’FP dual és una modalitat que implica el desenvolupament de pràctiques amb clients reals al llarg de tot el cicle, beneficiant al mateix temps la formació acadèmica i professional.

Durant la primera part del cicle es realitzen activitats dirigides a satisfer la demanda de clients externs de l’establiment, com la preparació d’un menú i l’elaboració de productes, amb la finalitat d’assolir les destreses bàsiques en la cuina.

Al mateix temps, les empreses col·laboradores amb l’escola pot beneficiar-se de professionals formats en les activitats concretes que demana el sector de manera realista, i pren part activa en l’elaboració de la proposta formativa.

Durant aquesta segona etapa, els alumnes realitzen la seva formació a l’empresa, sent donats d’alta a la seguretat social i percebent ingressos mensuals, el que facilita l’adopció de compromisos que afavoreixen l’ocupabilitat.


A l’Escola d’Holeteria i Turisme del Vallès, concentrem els nostres esforços en formar les persones per al futur a través de les múltiples oportunitats que ofereix l’FP Dual en Direcció de Cuina així com altres cicles formatius de grau mitjà i superior.

Notícies anteriors

Escola -Restaurant Torre mossèn Homs

Intercanvi Faculté des Métiers de Rennes

Des de fa ja 5 anys, l’EHTV i la Faculté des Métiers de Rennes col·laborem en l’intercanvi d’experiències professionals i formatives gràcies als programes Erasmus+. Mitjançant estades becades, els nostres alumnes treballen en empreses del seu sector professional a França amb l’avantatge de tenir una supervisió i recolzament in situ dels nostres companys de Rennes.

Llegir Més»

Conèixer l’aeroport de Barcelona

L’aeroport de Barcelona-El Prat és un element essencial en el desenvolupament del sector turístic català. Les seves instal·lacions i serveis, adequades i modernitzades en els últims anys, permeten oferir una experiència de qualitat als passatgers que l’utilitzen (més de 52 milions l’any 2019). El nostre alumnat de turisme visita cada curs aquesta infraestructura per conèixer

Llegir Més»

Formació Professional Dual en el 31è Saló de l’Ensenyament

Reserves Formació Professional Dual en el 31è Saló de l’Ensenyament El 31 ° Saló de l’Ensenyament se celebra de l’18 a el 22 de Març al recinte Montjuïc de Fura, Barcelona, ​​comptarà amb el nou espai Àgora Formació Professional on s’impulsarà la FP Dual. L’anunci dels organitzadors posa de manifest la importància de la Formació

Llegir Més»

Formació en el Programa Amadeus

Formació en el Programa Amadeus En la Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, els cursos del Programa Amadeus formen part del programa acadèmic en els graus mitjà i superior en Turisme. Si bé aquests cursos solen oferir-se fora dels programes acadèmics, en la EHTV s’inclouen dins dels programes del curs acadèmic. El programari Amadeus és el programa informàtic de gestió de reserves en el sector turístic més

Llegir Més»

L’EHTV amb la Fundació Prodis

Aquest curs comencem un projecte de centre en cooperació amb la Fundació Prodis de Terrassa.  La Fundació Prodis és una entitat sense ànim de lucre que promou la integració de persones adultes amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisi cerebral i el nostre alumnat col·laborarà amb aquesta en l’organització d’esdeveniments i altres activitats. Per donar inici a

Llegir Més»

Tenim la millor coca, nyam!

La Montse Expósito, alumna del CFGM de Pastisseria,  ha estat guardonada amb el primer premi en la categoria novell del concurs Les millors coques de Sant Joan que ha organitzat l’agència gastronòmica Sr y Sra Cake amb el suport dels diferents Gremis de Flequers de Catalunya. Podeu consultar aquí la web del concurs. Felicitats a

Llegir Més»

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

Amb el suport de:

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs