Tècnic/a superior en Direcció de cuina

FP Dual en Direcció de Cuina

Tècnic/a superior en Direcció de cuina

Formació Professional Dual en Direcció de Cuina

Gestionar i organitzar tant la producció com el servei de cuina, des de determinar les ofertes i recursos, fins a l’aprovisionament, són competències que s’adquireixen amb FP Dual en Direcció de Cuina.

Aquesta titulació tècnica de grau superior és una de les modalitats de formació professional dual més demandades en els últims temps.

Es tracta d’un cicle que permet accedir a llocs de treball de gran sortida, com en la direcció de cuina, xef o cuiner, encarregat de celler o d’aliments i begudes, així com continuar amb un altre cicle de grau superior, o bé accedir a estudis universitaris.

Aquest cicle de formació professional capacita l’alumne tant en l’elaboració culinària com en la gestió general de la cuina, amb el personal, de l’abastament…, a més de garantir la seguretat i higiene a la vegada que els aspectes nutricionals i d’imatge en cada plat.

Si bé té un ampli espectre d’activitat i sortida laboral, les cursades se centren en el desenvolupament de competències essencials per formar i dirigir equips en l’àmbit de:

– Restaurants, bars i cafeteries,
 Plantes de menjars elaborats i preelaborades,
 Empreses de càtering i esdeveniments especials,
 Indústries agroalimentàries i productores d’aliments i begudes.


Com és la Formació Professional Dual en Direcció de Cuina?

Dins de l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, el Restaurant-Escola Torre Mossèn Homs, és un entorn pràctic de formació per als alumnes.

L’FP dual és una modalitat que implica el desenvolupament de pràctiques amb clients reals al llarg de tot el cicle, beneficiant al mateix temps la formació acadèmica i professional.

Durant la primera part del cicle es realitzen activitats dirigides a satisfer la demanda de clients externs de l’establiment, com la preparació d’un menú i l’elaboració de productes, amb la finalitat d’assolir les destreses bàsiques en la cuina.

Al mateix temps, les empreses col·laboradores amb l’escola pot beneficiar-se de professionals formats en les activitats concretes que demana el sector de manera realista, i pren part activa en l’elaboració de la proposta formativa.

Durant aquesta segona etapa, els alumnes realitzen la seva formació a l’empresa, sent donats d’alta a la seguretat social i percebent ingressos mensuals, el que facilita l’adopció de compromisos que afavoreixen l’ocupabilitat.


A l’Escola d’Holeteria i Turisme del Vallès, concentrem els nostres esforços en formar les persones per al futur a través de les múltiples oportunitats que ofereix l’FP Dual en Direcció de Cuina així com altres cicles formatius de grau mitjà i superior.

Notícies anteriors

Escola -Restaurant Torre mossèn Homs

FP Dual en el nou curs

FP Dual en el nou curs

La formació professional ha estat una de les activitats més afectades pel tancament de centres educatius durant el confinament i és hora d’analitzar què passarà amb l’FP Dual per al nou curs.

Llegir Més»

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

Amb el suport de:

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

© EHTV | Escola d'Hoteleria i Turisme del Vallès