Anem cap a un turisme més sostenible?
L’actual situació que, producte de l’aïllament, s’ha instal·lat en l’àmbit mundial empeny ara cap a un turisme post pandèmia més sostenible.
Alinear les metes del turisme amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible és un dels desafiaments que enfronta la indústria turística i, enguany, s’afegeix el repte de repuntar després de l’abrupta caiguda del sector producte de l’aïllament.
En aquest sentit els experts i professionals vinculats al sector turisme entenen que aquesta circumstància també suposa una gran ocasió per a posar en marxa l’aplicació d’innovacions que contribueixin a superar la crisi amb un turisme enfocat en la sostenibilitat.
L’impuls digital a la formació professional
Apostar per la innovació és un aspecte clau de l’orientació cap a un turisme més sostenible i inclusiu, la qual cosa comença en la posada en marxa d’inversions en tecnologies, energies renovables i una gestió més amigable amb el medi ambient.
La transformació digital ha cobrat rellevància arran de la pandèmia i arriba per a convertir-se en un factor clau en el desenvolupament del turisme i la gastronomia.
El que fins fa poc era una mica més que una tendència, avui és un requisit i eina bàsica, també en l’àmbit de l’educació i la formació professional.
En aquest sentit, l’èmfasi en la formació de talents està alineat amb la demanda de formació en el sector, que ha crescut en el context de l’aïllament.
Si bé encara requereix alguns ajustos, perquè es necessita un model de formació diferent del que es porta tradicionalment en el sector, la formació professional i l’FP Dual continuen sumant afiliacions.
En l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès abordem la situació oferint les millors alternatives per a la formació de professionals en hostaleria i turisme com a agents de canvi cap a un turisme més sostenible.