

Apropant l’empresa a la Formació Professional (Part 2)
La Formació Professional constitueix una inversió en el mateix sector, perquè garanteix l’oportunitat de comptar amb recursos humans d’alt valor en l’actualitat de l’entorn laboral.
El sector està entre els que major quantitat de personal requereix, sobretot en ciutats turístiques i grans urbanitzacions, però tampoc es queda allà.
Cada vegada són més les ofertes amb caràcter distintiu i en l’àmbit rural que necessiten de professionals qualificats per desenvolupar les tasques, no només capacitat tècnica sinó amb competències estratègiques.
Es podria dir que l’hostaleria i la restauració estan alhora en l’àmbit de l’oci i del turisme, de manera que l’oferta formativa ha d’ajustar als àmbits on es desenvolupen els agents i les qualificacions que es requereixen en cada lloc.
Així, és possible trobar ofertes d’FP dual en el sector tan dispars com llocs on es promouen, com per exemple:
– FP dual en gastronomia, quan la meta està posada en cobrir llocs que abasten més enllà de la cuina, la gestió de sala i altres aspectes de l’administració de l’establiment.
– FP en hostaleria, quan la meta és cobrir les qualificacions per portar la gestió de diferents aspectes d’un allotjament turístic.
– FP dual en bars, quan la meta està posada en l’atenció professional i gestió de bars.
Els ajustaments curriculars de l’FP dual són flexibles, innovadors i garanteixen una oferta formativa a la mida de les necessitats del sector.
L’hoteleria i restauració són també àrees en les quals solen trobar-se més oportunitats internacionals de formació professional.
La possibilitat d’estudiar i guanyar experiència durant 3 anys en establiments de països com Itàlia, Alemanya i França, entre d’altres, és una gran oportunitat per perfeccionar al mateix temps els idiomes.
La Formació Professional constitueix una inversió en el mateix sector, perquè garanteix l’oportunitat de comptar amb recursos humans d’alt valor en l’actualitat de l’entorn laboral.
L’FP no és només una alternativa per a joves estudiants, sinó que es tracta de l’oportunitat de les empreses per a intervenir en la qualificació dels seus futurs equips de treball.
Diferents canvis en la formació professional, abastant fins i tot els procediments per a aconseguir contractes, prospectors i programes excepcionals en l’FP Dual.
Al departament de Turisme, aquest curs hem emprès un nou repte: fer arribar a tot el públic interessat la història de la Torre Mossèn Homs. L’edifici actualment allotja les activitats formatives pràctiques de cicles, però abans de ser escola d’hoteleria i turisme, va ser una masia que va anar creixent al voltant d’una primitiva torre,
Les escoles de cuina fan importants innovacions per a estar més alineades amb les empreses amb les quals col·laboren.
El sector turístic demanda una gran quantitat de professionals per a ocupar llocs laborals en diferents àmbits, i és aquí on la Formació Professional adquireix una gran rellevància.
© EHTV | Escola d'Hoteleria i Turisme del Vallès
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació en nostra POLÍTICA DE COOKIES.
ACCEPTAR CONFIGURACIÓ DE COOKIES