Acostant l'empresa a la Formació Professional Hoteleria i Turisme (Part 2)

Apropant l’empresa a la Formació Professional (Part 2)

Acostant l'empresa a la Formació Professional Hoteleria i Turisme (Part 2)

Acostant l’empresa a la Formació Professional Hoteleria i Turisme (Part 2)

La Formació Professional constitueix una inversió en el mateix sector, perquè garanteix l’oportunitat de comptar amb recursos humans d’alt valor en l’actualitat de l’entorn laboral.

Com s’avançava en l’entrada anterior, existeixen diferents maneres d’involucrar a l’empresa en la capacitació dels futurs professionals i de trobar el perfil professional que millor s’ajusta les seves necessitats.

A l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès apostem per enfortir l’acostament de les empreses amb la formació professional de centenars d’aspirants a formar part del sector de l’hostaleria i el turisme.

Per això, combinem diferents maneres d’aprofitar aquesta instància durant la qual, els joves interessats en el sector, van prenent contacte amb les habilitats requerides en el sector.

FP Dual: un model Win-Win en la formació professional

El model educatiu que guanya cada vegada més terreny en l’àmbit de la formació professional porta el nom d’FP Dual, on l’estudiant és també aprenent en la mateixa empresa.

El centre educatiu i l’empresa conjuminen esforços sota aquest sistema per a garantir una formació que integra el desenvolupament dels continguts teòrics a l’aula amb la pràctica efectiva en l’àmbit productiu.

Per a aquesta col·laboració es desenvolupa:

 • Un marc de col·laboració entre l’Escola i l’empresa, que es formalitza mitjançant un conveni.
 • Un pla d’activitats per als alumnes, en el qual s’acorden les activitats que l’estudiant haurà de realitzar en l’empresa per a completar la seva qualificació.
 • Una agenda de les activitats, incloent-hi els dies i horaris en els quals es desenvoluparan les activitats pràctiques dins de l’empresa.
 • La designació de tutors, els qui realitzen un seguiment constant dels alumnes aprenents.
 • La valoració conjunta de cada participant, que es realitza en conjunt entre l’empresa i el centre, mitjançant la intervenció dels tutors.

Els avantatges són molts

L’empresa incorpora professionals joves en plena formació i orienta el seu perfil a les activitats que tenen més demanda dins del negoci, la qual cosa permet:

 • Adequar la formació professional a les necessitats reals del sector.
 • Millorar el vincle entre el procés formatiu i l’activitat professional requerida en l’actualitat.
  Orientar les inquietuds, motivacions, creativitat i coneixements tècnics dels aspirants cap a la veritable demanda del mercat.
 • Millorar els perfils professionals en les competències que més es requereixen per a professionalitzar i actualitzar les diferents àrees del turisme i l’hostaleria.
 • Reconèixer i retenir el talent jove en la mateixa empresa.

A més de l’FP Dual, en l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès comptem amb una Borsa d’alumnes i exalumnes, on les empreses poden seleccionar i posar en marxa ofertes laborals per a estudiants en diferents nivells i avanços dins de la formació professional.

Notícies anteriors

Escola -Restaurant Torre mossèn Homs

Tenim la millor coca, nyam!

La Montse Expósito, alumna del CFGM de Pastisseria,  ha estat guardonada amb el primer premi en la categoria novell del concurs Les millors coques de Sant Joan que ha organitzat l’agència gastronòmica Sr y Sra Cake amb el suport dels diferents Gremis de Flequers de Catalunya. Podeu consultar aquí la web del concurs. Felicitats a

Llegir Més»