Escoles de cuina 

Escoles de cuina fan importants innovacions

Escoles de cuina 

Les escoles de cuina fan importants innovacions per a estar més alineades amb les empreses amb les quals col·laboren.

El sector de l’hostaleria i el turisme ha sofert durament aquest últim any, no obstant això, les escoles de cuina fan importants innovacions.

Els centres educatius que es dediquen a millorar la formació professional en l’àmbit de l’hostaleria i la restauració.

Tant en el Grau Mitjà com en el Grau Superior, les activitats formatives en el sector apliquen a diverses dimensions de la gastronomia, com la cuina, atenció en sala, sommelieria, pastisseria, gestió administrativa i carta, entre altres.

La formació professional en el sector és clau i comporta una important càrrega d’hores pràctiques, ja sigui en el mateix centre educatiu, com en empreses del sector a través de l’FP Dual.

La presència mediàtica de canviats de nom xefs que van aprofitar en el seu moment les oportunitats de la formació professional i els programes d’internacionalització, és també font d’impuls al creixent interès dels aspirants més joves.

En l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, a més d’apostar per una FP Dual cada vegada més pròxima a les necessitats del sector, comptem amb el Restaurant-Escola Torre Mossèn Homs, on els estudiants realitzen les seves pràctiques en un escenari real.

Modalitats mixtes, segures i eficients en la cuina

Durant aquest any, la pandèmia ha posat en escac al sector i continua en una crisi que requereix d’una important flexibilitat del sector per a l’adaptació a una nova normalitat.
Aquests centres educatius van ser els primers a tancar i ara treballen en modalitat mixta per a garantir la continuïtat de la labor educativa.

Malgrat preparar els contextos virtuals per a treballar els continguts teòrics i ampliar les oportunitats de contacte virtual entre alumnes i docents en cas de limitar-se la presencialitat, la pràctica en la cuina resulta irreemplaçable.

Les escoles de cuina també s’han destacat per una molt baixa incidència de casos de COVID-19, sent llocs on la higiene i seguretat són aspectes característics d’aquests espais.

Al mateix temps, la mobilitat internacional és la que més s’ha ressentit, encara que això també s’ha vist compensat per revisualització del sector com un àmbit local de formació amb opció d’inserció laboral.

La formació professional en hostaleria i turisme torna a resistir l’envestida d’una crisi per a destacar i posar en relleu un sector sòlid que aposta per l’ocupabilitat juvenil a través de les empreses col·laboradores.

Noticias anteriores

Escola -Restaurant Torre mossèn Homs

Tenim la millor coca, nyam!

La Montse Expósito, alumna del CFGM de Pastisseria,  ha estat guardonada amb el primer premi en la categoria novell del concurs Les millors coques de Sant Joan que ha organitzat l’agència gastronòmica Sr y Sra Cake amb el suport dels diferents Gremis de Flequers de Catalunya. Podeu consultar aquí la web del concurs. Felicitats a

Leer Más»