

Apropant l’empresa a la Formació Professional (Part 2)
La Formació Professional constitueix una inversió en el mateix sector, perquè garanteix l’oportunitat de comptar amb recursos humans d’alt valor en l’actualitat de l’entorn laboral.
Si vols estudiar el grau mitjà de forneria, pastisseria i confiteria veuràs que és el cicle formatiu ideal per als que vulguin començar a treballar en obradors artesanals i semiindustrials, així com en amplis eixos de l’hostaleria.
En aquest grau mitjà l’objectiu és formar professionals que elaborin productes de fleca, pastisseria i confiteria per sectors del comerç de l’alimentació, aplicant coneixements per a l’elaboració de masses i brioixeria, així com per a la rebosteria, torrons, caramels i dolços.
Entre els mòduls professionals inclosos en aquest cicle formatiu de grau mitjà s’inclouen atencions a:
– Elaboració de forn i pastisseria.
– Processos bàsics de pastisseria i rebosteria.
– Elaboració per a la confiteria i especialitats.
– Postres a la restauració.
– Matèries primeres i processos de forn, pastisseria i rebosteria.
– Productes d’obrador i operacions de magatzem en la indústria alimentària.
Juntament amb aquests temes centrals, s’involucren altres temes d’importància en la formació dels professionals de sector, com seguretat i higiene en la manipulació d’aliments, formació i orientació laboral, anglès tècnic, i empreses i iniciativa emprenedora.
Aquest model de formació, ofert a l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, obre un ventall d’oportunitats en l’àmbit laboral, amb el valor afegit de la participació pràctica en les instal·lacions Restaurant-Escola Torre Mossèn Homs.
Amb la titulació com a tècnic en forneria, pastisseria i confiteria, els alumnes poden triar entre accedir a un treball de nivell tècnic en diferents establiments, a més de tenir l’opció de continuar amb altres cicles de grau mitjà o passar a un cicle de grau superior.
Aquest cicle formatiu de grau mitjà està obert a aspirants que comptin amb:
– El títol de graduat en educació secundària obligatòria (o equivalent).
– El títol de tècnic de qualsevol altre cicle formatiu de grau mitjà.
– El títol de tècnic auxiliar (FP1) de qualsevol especialitat.
– El títol de Batxillerat Unificat Polivalent (BUP).
– El títol de Batxillerat Superior, tècnic o labora (Pla de 1953 o 1957)
– El títol d’oficialia industrial (anterior a 1975).
– Qualsevol titulació de nivell superior.
– Havent cursat 1r i 2n de Batxillerat Unificat Polivalent, amb dues matèries pendents com a màxim entre els dos cursos).
– Havent superat les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà.
– Havent superat el curs de formació específic per a l’accés als cicles de grau mitjà.
Treballar i emprendre en l’àmbit de la fleca, la rebosteria o la confiteria, pot esdevenir una realitat amb aquesta formació tècnica de grau mitjà.
La Formació Professional constitueix una inversió en el mateix sector, perquè garanteix l’oportunitat de comptar amb recursos humans d’alt valor en l’actualitat de l’entorn laboral.
L’FP no és només una alternativa per a joves estudiants, sinó que es tracta de l’oportunitat de les empreses per a intervenir en la qualificació dels seus futurs equips de treball.
Diferents canvis en la formació professional, abastant fins i tot els procediments per a aconseguir contractes, prospectors i programes excepcionals en l’FP Dual.
Al departament de Turisme, aquest curs hem emprès un nou repte: fer arribar a tot el públic interessat la història de la Torre Mossèn Homs. L’edifici actualment allotja les activitats formatives pràctiques de cicles, però abans de ser escola d’hoteleria i turisme, va ser una masia que va anar creixent al voltant d’una primitiva torre,
Les escoles de cuina fan importants innovacions per a estar més alineades amb les empreses amb les quals col·laboren.
El sector turístic demanda una gran quantitat de professionals per a ocupar llocs laborals en diferents àmbits, i és aquí on la Formació Professional adquireix una gran rellevància.
© EHTV | Escola d'Hoteleria i Turisme del Vallès
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació en nostra POLÍTICA DE COOKIES.
ACCEPTAR CONFIGURACIÓ DE COOKIES