Escoles de cuina 

Escoles de cuina fan importants innovacions

Escoles de cuina 

Les escoles de cuina fan importants innovacions per a estar més alineades amb les empreses amb les quals col·laboren.

El sector de l’hostaleria i el turisme ha sofert durament aquest últim any, no obstant això, les escoles de cuina fan importants innovacions.

Els centres educatius que es dediquen a millorar la formació professional en l’àmbit de l’hostaleria i la restauració.

Tant en el Grau Mitjà com en el Grau Superior, les activitats formatives en el sector apliquen a diverses dimensions de la gastronomia, com la cuina, atenció en sala, sommelieria, pastisseria, gestió administrativa i carta, entre altres.

La formació professional en el sector és clau i comporta una important càrrega d’hores pràctiques, ja sigui en el mateix centre educatiu, com en empreses del sector a través de l’FP Dual.

La presència mediàtica de canviats de nom xefs que van aprofitar en el seu moment les oportunitats de la formació professional i els programes d’internacionalització, és també font d’impuls al creixent interès dels aspirants més joves.

En l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, a més d’apostar per una FP Dual cada vegada més pròxima a les necessitats del sector, comptem amb el Restaurant-Escola Torre Mossèn Homs, on els estudiants realitzen les seves pràctiques en un escenari real.

Modalitats mixtes, segures i eficients en la cuina

Durant aquest any, la pandèmia ha posat en escac al sector i continua en una crisi que requereix d’una important flexibilitat del sector per a l’adaptació a una nova normalitat.
Aquests centres educatius van ser els primers a tancar i ara treballen en modalitat mixta per a garantir la continuïtat de la labor educativa.

Malgrat preparar els contextos virtuals per a treballar els continguts teòrics i ampliar les oportunitats de contacte virtual entre alumnes i docents en cas de limitar-se la presencialitat, la pràctica en la cuina resulta irreemplaçable.

Les escoles de cuina també s’han destacat per una molt baixa incidència de casos de COVID-19, sent llocs on la higiene i seguretat són aspectes característics d’aquests espais.

Al mateix temps, la mobilitat internacional és la que més s’ha ressentit, encara que això també s’ha vist compensat per revisualització del sector com un àmbit local de formació amb opció d’inserció laboral.

La formació professional en hostaleria i turisme torna a resistir l’envestida d’una crisi per a destacar i posar en relleu un sector sòlid que aposta per l’ocupabilitat juvenil a través de les empreses col·laboradores.

Noticias anteriores

Escola -Restaurant Torre mossèn Homs

Macedònia existeix! (Descobertes Erasmus+ 3era part)

Aquesta és la darrera entrega de les aventures dels nostres alumnes en terres macedòniques. Podeu llegir-ne part d’elles al Diario del alumno que ha escrit el Jostyn: TÍTULO: JOSTYN THE MACEDONIAN Me imaginaba un país típico europeo y no me esperaba un país con la pobreza que había, la gente era muy amable y eso

Leer Más»

Macedònia existeix! (Descobertes Erasmus+ 2ona part)

En aquest article podeu llegir el Diario del alumno Erasmus de la Maria: TÍTULO: Un Erasmus que rompió los esquemas Mañana empieza la aventura. Las maletas ya están a reventar al lado de mi cama, los nervios a flor de piel, me he despedido de toda mi familia y mis amigos, y el check in

Leer Más»

Macedònia existeix! (Descobertes Erasmus+ 1era part)

Després d’un curs 2019-20 d’expectatives frustrades pel què fa a les estades Erasmus+, la Maria, el Jostyn i l’Antoni, tres alumnes del GS Agències de viatges i gestió d’esdeveniments, van decidir posar-se el món per barret i marxar a gaudir de l’experiència Erasmus+ que tant anhelaven. Donades les circumstàncies actuals, no van poder anar a

Leer Más»

La Paula i l’experiència Erasmus+

La Paula és una alumna del CFGM Cuina i Gastronomia que va finalitzar els seus estudis aquest darrer curs i tenia moltes ganes de marxar a viure l’experiència Erasmus+ malgrat la pandèmia. Aquí podeu llegir el seu Diario de la estancia Erasmus+: ERASMUS EN TIEMPOS DE PANDEMIADespués de casi un año de trámites, esperas y

Leer Más»