Més aspirants de la Formació Professional en hoteleria

Més aspirants de la Formació Professional en hoteleria

Més aspirants de la Formació Professional en hoteleria

Són cada vegada més els aspirants de la Formació Professional en hoteleria

Les elaboracions culinàries i el servei de restauració “amb fonament” són la carta de presentació i orgull del nostre país en el món.

La gastronomia, en el seu caràcter social i cultural, té un enorme valor per la població i una molt bona reputació al turisme, per la qual cosa continua sent una de les carreres professionals més populars.

No obstant això, ja no aconsegueix amb realitzar les preparacions típiques i respondre al consumidor; es necessita una formació professional concorde als temps que corren.

Què s’estudia a cuina i gastronomia

Lluny de la perspectiva domèstica de la cuina, en el cicle de formació professional en cuina es conrea l’execució d’elaboracions culinàries d’allò més bàsica i senzill, pel cap alt sofisticat i creatiu.

Des de les preelaboracions fins a la decoració, passant per processos d’envasament i conservació, l’escola prepara a l’aspirant per a l’escenari real en una cuina professional.

També són presents aspectes clau com conèixer els diferents aspectes de cuinar, emmagatzemar i distribuir cada tipus de matèria primera en els espais de la cuina, i les eines amb les quals treballar en la restauració.

Els protocols de seguretat i higiene en una cuina són la pedra angular en les classes de cuina i s’inscriuen tant en la pràctica com en les assignatures de gestió i direcció, juntament amb les premisses de qualitat i sostenibilitat.

Oferta formativa en cuina i gastronomia

Per a garantir un perfil d’ocupabilitat afermat i consistent amb la passió de cuinar, dins del model de formació professional és important coure un itinerari formatiu.

En l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès comptem amb 3 ofertes per al grau mitjà i 2 en el grau superior enfocats en la restauració:

Tècnic en Cuina i Gastronomia
Tècnic en Serveis en restauració
Tècnic en Fleca, rebosteria i confiteria
Tècnic Superior en Direcció de cuina
Tècnic Superior en Direcció de serveis en restauració

En les instal·lacions de l’Escola, es troba el Restaurant-Escola Torre Mossèn Homs, on es realitza la formació pràctica en un context real de restaurant obert al públic.

L’institut imparteix cicles formatius de la família professional d’Hostaleria i Turisme des de 2004 i actualment és un centre públic de referència en el sector professional on s’acull a més de 300 alumnes anualment.

Noticias anteriores

Escola -Restaurant Torre mossèn Homs

Intercanvi Faculté des Métiers de Rennes

Des de fa ja 5 anys, l’EHTV i la Faculté des Métiers de Rennes col·laborem en l’intercanvi d’experiències professionals i formatives gràcies als programes Erasmus+. Mitjançant estades becades, els nostres alumnes treballen en empreses del seu sector professional a França amb l’avantatge de tenir una supervisió i recolzament in situ dels nostres companys de Rennes.

Leer Más»

Conèixer l’aeroport de Barcelona

L’aeroport de Barcelona-El Prat és un element essencial en el desenvolupament del sector turístic català. Les seves instal·lacions i serveis, adequades i modernitzades en els últims anys, permeten oferir una experiència de qualitat als passatgers que l’utilitzen (més de 52 milions l’any 2019). El nostre alumnat de turisme visita cada curs aquesta infraestructura per conèixer

Leer Más»

Formació Professional Dual en el 31è Saló de l’Ensenyament

Reserves Formació Professional Dual en el 31è Saló de l’Ensenyament El 31 ° Saló de l’Ensenyament se celebra de l’18 a el 22 de Març al recinte Montjuïc de Fura, Barcelona, ​​comptarà amb el nou espai Àgora Formació Professional on s’impulsarà la FP Dual. L’anunci dels organitzadors posa de manifest la importància de la Formació

Leer Más»

Formació en el Programa Amadeus

Formació en el Programa Amadeus En la Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, els cursos del Programa Amadeus formen part del programa acadèmic en els graus mitjà i superior en Turisme. Si bé aquests cursos solen oferir-se fora dels programes acadèmics, en la EHTV s’inclouen dins dels programes del curs acadèmic. El programari Amadeus és el programa informàtic de gestió de reserves en el sector turístic més

Leer Más»

L’EHTV amb la Fundació Prodis

Aquest curs comencem un projecte de centre en cooperació amb la Fundació Prodis de Terrassa.  La Fundació Prodis és una entitat sense ànim de lucre que promou la integració de persones adultes amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisi cerebral i el nostre alumnat col·laborarà amb aquesta en l’organització d’esdeveniments i altres activitats. Per donar inici a

Leer Más»

Tenim la millor coca, nyam!

La Montse Expósito, alumna del CFGM de Pastisseria,  ha estat guardonada amb el primer premi en la categoria novell del concurs Les millors coques de Sant Joan que ha organitzat l’agència gastronòmica Sr y Sra Cake amb el suport dels diferents Gremis de Flequers de Catalunya. Podeu consultar aquí la web del concurs. Felicitats a

Leer Más»