Més aspirants de la Formació Professional en hoteleria

Més aspirants de la Formació Professional en hoteleria

Més aspirants de la Formació Professional en hoteleria

Són cada vegada més els aspirants de la Formació Professional en hoteleria

Les elaboracions culinàries i el servei de restauració “amb fonament” són la carta de presentació i orgull del nostre país en el món.

La gastronomia, en el seu caràcter social i cultural, té un enorme valor per la població i una molt bona reputació al turisme, per la qual cosa continua sent una de les carreres professionals més populars.

No obstant això, ja no aconsegueix amb realitzar les preparacions típiques i respondre al consumidor; es necessita una formació professional concorde als temps que corren.

Què s’estudia a cuina i gastronomia

Lluny de la perspectiva domèstica de la cuina, en el cicle de formació professional en cuina es conrea l’execució d’elaboracions culinàries d’allò més bàsica i senzill, pel cap alt sofisticat i creatiu.

Des de les preelaboracions fins a la decoració, passant per processos d’envasament i conservació, l’escola prepara a l’aspirant per a l’escenari real en una cuina professional.

També són presents aspectes clau com conèixer els diferents aspectes de cuinar, emmagatzemar i distribuir cada tipus de matèria primera en els espais de la cuina, i les eines amb les quals treballar en la restauració.

Els protocols de seguretat i higiene en una cuina són la pedra angular en les classes de cuina i s’inscriuen tant en la pràctica com en les assignatures de gestió i direcció, juntament amb les premisses de qualitat i sostenibilitat.

Oferta formativa en cuina i gastronomia

Per a garantir un perfil d’ocupabilitat afermat i consistent amb la passió de cuinar, dins del model de formació professional és important coure un itinerari formatiu.

En l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès comptem amb 3 ofertes per al grau mitjà i 2 en el grau superior enfocats en la restauració:

Tècnic en Cuina i Gastronomia
Tècnic en Serveis en restauració
Tècnic en Fleca, rebosteria i confiteria
Tècnic Superior en Direcció de cuina
Tècnic Superior en Direcció de serveis en restauració

En les instal·lacions de l’Escola, es troba el Restaurant-Escola Torre Mossèn Homs, on es realitza la formació pràctica en un context real de restaurant obert al públic.

L’institut imparteix cicles formatius de la família professional d’Hostaleria i Turisme des de 2004 i actualment és un centre públic de referència en el sector professional on s’acull a més de 300 alumnes anualment.

Notícies anteriors

Escola -Restaurant Torre mossèn Homs

Tenim la millor coca, nyam!

La Montse Expósito, alumna del CFGM de Pastisseria,  ha estat guardonada amb el primer premi en la categoria novell del concurs Les millors coques de Sant Joan que ha organitzat l’agència gastronòmica Sr y Sra Cake amb el suport dels diferents Gremis de Flequers de Catalunya. Podeu consultar aquí la web del concurs. Felicitats a

Llegir Més»