Són cada vegada més els aspirants de la Formació Professional en hoteleria
Les elaboracions culinàries i el servei de restauració “amb fonament” són la carta de presentació i orgull del nostre país en el món.
La gastronomia, en el seu caràcter social i cultural, té un enorme valor per la població i una molt bona reputació al turisme, per la qual cosa continua sent una de les carreres professionals més populars.
No obstant això, ja no aconsegueix amb realitzar les preparacions típiques i respondre al consumidor; es necessita una formació professional concorde als temps que corren.
Què s’estudia a cuina i gastronomia
Lluny de la perspectiva domèstica de la cuina, en el cicle de formació professional en cuina es conrea l’execució d’elaboracions culinàries d’allò més bàsica i senzill, pel cap alt sofisticat i creatiu.
Des de les preelaboracions fins a la decoració, passant per processos d’envasament i conservació, l’escola prepara a l’aspirant per a l’escenari real en una cuina professional.
També són presents aspectes clau com conèixer els diferents aspectes de cuinar, emmagatzemar i distribuir cada tipus de matèria primera en els espais de la cuina, i les eines amb les quals treballar en la restauració.
Els protocols de seguretat i higiene en una cuina són la pedra angular en les classes de cuina i s’inscriuen tant en la pràctica com en les assignatures de gestió i direcció, juntament amb les premisses de qualitat i sostenibilitat.
Oferta formativa en cuina i gastronomia
Per a garantir un perfil d’ocupabilitat afermat i consistent amb la passió de cuinar, dins del model de formació professional és important coure un itinerari formatiu.
En l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès comptem amb 3 ofertes per al grau mitjà i 2 en el grau superior enfocats en la restauració:
– Tècnic en Cuina i Gastronomia
– Tècnic en Serveis en restauració
– Tècnic en Fleca, rebosteria i confiteria
– Tècnic Superior en Direcció de cuina
– Tècnic Superior en Direcció de serveis en restauració
En les instal·lacions de l’Escola, es troba el Restaurant-Escola Torre Mossèn Homs, on es realitza la formació pràctica en un context real de restaurant obert al públic.
L’institut imparteix cicles formatius de la família professional d’Hostaleria i Turisme des de 2004 i actualment és un centre públic de referència en el sector professional on s’acull a més de 300 alumnes anualment.