Les claus per a destacar sobre la resta en les pràctiques en cuina

Claus per a destacar en les pràctiques en cuina

Les claus per a destacar sobre la resta en les pràctiques en cuina

Les 10 claus per a destacar sobre la resta en les pràctiques en cuina

Formar part de la plantilla fixa en una cuina professional és el somni de tot estudiant de cuina, per això, compartim aquí els tips per a aprofitar al màxim la teva experiència en una cuina professional.

Una cuina, en un restaurant o en un hotel, presenta directament la relació amb clients reals i superiors desconeguts, a més de companys de treball amb els quals a més es competeix per un lloc permanent.

Per això, l’assignatura més difícil de tot cicle de Formació Professional és la que enfronta als aspirants amb el món real.

Juntament amb un coneixement teòric sòlid, i l’aprenentatge professional en les cuines de pràctica de l’escola, el recorregut en un escenari real ofereix una oportunitat única per a vivenciar com és el món laboral en el sector.

Tips per a aprofitar al màxim la teva experiència en una cuina professional

1- Demostra el teu interès: aprofita al màxim als entrenadors professionals que t’envolten en la cuina. Pregunta tot el que necessitis saber, però troba el moment adequat per a fer-lo i escolta amb atenció.

2- Oblida’t del rellotge: identificar el moment per a anar-se’n també és part de l’aprenentatge únic en l’entorn real. Mai marxis sense preguntar o avisar als teus superiors, i si hi ha un esdeveniment important, no dubtis a prestar col·laboració, és també una gran oportunitat.

3- Adapta’t a l’equip: realitzes una pràctica juntament amb altres novençans, per la qual cosa hauràs d’aprendre, sobretot, com funciona l’equip fix i buscar la manera de ser funcional a ells.

4- Absorbeix experiències: rebre comandes, contactar amb proveïdors, interactuar amb el personal de sala, són part de l’organització general que hauràs de conèixer. Compartir experiències amb altres companys més enllà de la cuina és part també de l’aprenentatge professional.

5- Llima les teves asprors: sempre hi ha una matèria que et costa una mica més i és moment de conèixer el seu enfocament banyat per la realitat. Aprofita el temps de pràctiques i segur trobareu una forma definitiva d’amistar-te amb aquesta matèria.

6- Cuida la relació amb els teus companys: no és obligatori tenir amics en el treball, però un tracte cordial i harmoniós és vital en la cuina. Després de tot, passes més temps amb ells que amb els teus éssers estimats, així que acaben d’una forma o l’altra sent un equip.

7- Respecta el silenci i la concentració: el servei requereix molta concentració i en la cuina només pot escoltar-se la veu del Cap de Cuina cantant les comandes. Ja hi haurà temps de comentaris i riures al final de la jornada.

8- Sigues de fàcil tracte: la humilitat i la capacitat d’escoltar és la clau per a encaixar en els equips de treball ja funcionals. Encara que tinguis un títol, acabes de començar i necessites aprendre dels que saben fent, agraeix l’ajuda i sigues autocrític amb les teves accions.

9- Avança’t: evita preguntar què pots fer, fes el que faci falta. Si et fixes bé, sempre trobareu tasques per a fer en la cuina, ja saps com funciona.

10- Considera-ho un Màster: és una oportunitat única d’impulsar la teva carrera. Ja tindràs temps de divertir-te amb els teus companys quan finalitzi la pràctica, aquest és moment de concentrar-te en el teu creixement professional amb una formació intensiva en una cuina real i envoltat de professionals.

Les pràctiques professionals són una part fonamental de la formació professional i requisit indispensable per a abordar una cerca laboral en el sector.

Per això, en l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès comptem amb les instal·lacions pròpies del Restaurant-Escola Torre Mossèn Homs, obert al públic de dimarts a divendres, i on l’alumnat dels diferents cicles formatius realitzen algunes de les seves pràctiques.

A més, oferim diferents alternatives a través d’acords amb empreses del sector en l’àmbit nacional i internacional, amb la finalitat de satisfer l’interès dels alumnes per les pràctiques professionals de cuina en complement a la seva formació professional.

Notícies anteriors

Escola -Restaurant Torre mossèn Homs

Intercanvi Faculté des Métiers de Rennes

Des de fa ja 5 anys, l’EHTV i la Faculté des Métiers de Rennes col·laborem en l’intercanvi d’experiències professionals i formatives gràcies als programes Erasmus+. Mitjançant estades becades, els nostres alumnes treballen en empreses del seu sector professional a França amb l’avantatge de tenir una supervisió i recolzament in situ dels nostres companys de Rennes.

Llegir Més»

Conèixer l’aeroport de Barcelona

L’aeroport de Barcelona-El Prat és un element essencial en el desenvolupament del sector turístic català. Les seves instal·lacions i serveis, adequades i modernitzades en els últims anys, permeten oferir una experiència de qualitat als passatgers que l’utilitzen (més de 52 milions l’any 2019). El nostre alumnat de turisme visita cada curs aquesta infraestructura per conèixer

Llegir Més»

Formació Professional Dual en el 31è Saló de l’Ensenyament

Reserves Formació Professional Dual en el 31è Saló de l’Ensenyament El 31 ° Saló de l’Ensenyament se celebra de l’18 a el 22 de Març al recinte Montjuïc de Fura, Barcelona, ​​comptarà amb el nou espai Àgora Formació Professional on s’impulsarà la FP Dual. L’anunci dels organitzadors posa de manifest la importància de la Formació

Llegir Més»

Formació en el Programa Amadeus

Formació en el Programa Amadeus En la Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, els cursos del Programa Amadeus formen part del programa acadèmic en els graus mitjà i superior en Turisme. Si bé aquests cursos solen oferir-se fora dels programes acadèmics, en la EHTV s’inclouen dins dels programes del curs acadèmic. El programari Amadeus és el programa informàtic de gestió de reserves en el sector turístic més

Llegir Més»

L’EHTV amb la Fundació Prodis

Aquest curs comencem un projecte de centre en cooperació amb la Fundació Prodis de Terrassa.  La Fundació Prodis és una entitat sense ànim de lucre que promou la integració de persones adultes amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisi cerebral i el nostre alumnat col·laborarà amb aquesta en l’organització d’esdeveniments i altres activitats. Per donar inici a

Llegir Més»

Tenim la millor coca, nyam!

La Montse Expósito, alumna del CFGM de Pastisseria,  ha estat guardonada amb el primer premi en la categoria novell del concurs Les millors coques de Sant Joan que ha organitzat l’agència gastronòmica Sr y Sra Cake amb el suport dels diferents Gremis de Flequers de Catalunya. Podeu consultar aquí la web del concurs. Felicitats a

Llegir Més»