Estudiar Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia a L’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès
El cicle formatiu de grau mitjà de Cuina i Gastronomia a l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès ofereix la titulació de tècnic dins la formació professional, i amb la qual es pot accedir a una feina o continuar amb un cicle de grau superior.
Una formació tècnica amb base pràctica resulta una excel·lent alternativa per accedir al mercat laboral.
Tot i el cop de la crisi desencadenada per la pandèmia, el sector de la gastronomia és un pilar fort de la cultura espanyola i tendeix a recuperar-se gràcies a l’enorme talent i esforç dels professionals de sector.
Avui dia, amb la titulació com a Tècnic en Cuina i Gastronomia, és possible accedir a llocs com a cuiner, cap de partida o altres llocs de treball a les unitats de producció d’aliments i begudes.
Formació eminentment pràctica en Cuina i Gastronomia
Els mòduls professionals del curs inclouen, entre d’altres:
– Elaboració d’ofertes gastronòmiques en diversos àmbits.
– Elaboració i conservació de diferents tipus d’aliments.
– Productes i tècniques culinàries avançades.
– Postres en restauració i processos bàsics de pastisseria i rebosteria
– Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments.
Juntament amb això, s’aporten nocions integrals per a la formulació d’iniciatives emprenedores i per a l’orientació laboral, així com per donar continuïtat als estudis a través d’un altre cicle de grau mitjà o de l’accés a un cicle de grau superior.
Però, tot i que és possible obtenir resultats satisfactoris mitjançant els continguts teòrics, la pràctica fa a l’oportunitat d’identificar el talent individual i la capacitat per treballar en equip, qualitats bàsiques per treballar professionament a la cuina.
A l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, els mòduls pràctics es realitzen a les instal·lacions pròpies del Restaurant-Escola Torre Mossèn Homs i a empreses col·laboradores, brindant l’oportunitat de treballar en un context natural amb clients reals.