La Formació Professional Dual en l'actual situació

La Formació Professional Dual en l’actual situació

La Formació Professional Dual en l'actual situació

La Formació Professional Dual en l’actual situació al sector hoteler i turístic

Així com el sector de la salut i alguns altres van estar al capdavant en el moment més alt del brot de COVID-19, en la reconstrucció de la nostra “nova normalitat” entraran en joc altres, com la Formació Professional Dual en el sector de l’hostaleria.

Sector a sector, es van obrint les activitats professionals que han estat mesos sense activitat o tot just per sota dels nivells mínims amb activitats que abans eren mers complements.

En la restauració i el turisme les activitats es van reduir, en el millor dels casos, a l’elaboració de plats per a l’enviament a domicili.

Això, no només suposa una substancial reducció de l’activitat econòmica, sinó que va afectar seriosament les funcions del personal dins dels establiments en un moment clau de l’any.

Ara, que ha arribat el moment de reconstruir, i els referents del sector uneixen les seves veus per a una planificació clara i transparent que permeti la transició cap a la reobertura dels establiments hostalers.

Gastronomia i turisme per a l’ocupabilitat 

Dels més de 12 milions de turistes que visiten el territori espanyol cada any, al voltant del 15% declara que la seva elecció està motivada per la gastronomia.

El sector representa el 12,3% del PIB nacional i dóna feina a gairebé 3 milions de persones, el 63% de les quals treballa en el sector de l’hostaleria.

La recuperació del sector davant d’aquesta crisi sanitària, segons assenyalen els principals referents del sector, ha d’estar fortament fonamentada en la qualitat, i això s’aconsegueix amb una adequada oferta de formació professional en hostaleria, restauració i el turisme.

Per tant, cal definir plans formatius que incloguin la Formació Professional Dual en Hoteleria i Turisme, especialment en aquelles disciplines que impulsen serveis de qualitat.

A l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, Restaurant-Escola Torre Mossèn Homs, oferim cicles formatius de Grau Mitjà en Cuina i Gastronomia, Serveis en restauració, Forneria, pastisseria i confiteria, així com cicles formatius de Grau Superior en Guia, informació i assistències turístiques, Agències de viatges i gestió d’esdeveniments, Direcció Cuina i Direcció de serveis en restauració.

El pla d’estudis del model de Formació Professional Dual es basa en un aprenentatge teòric i pràctic, l’alumne desenvoluparà l’activitat pràctica en una empresa col·laboradora del sector, el que garanteix un rigorós ajust als requeriments actuals del sector turístic i hostaler.

Notícies anteriors

Escola -Restaurant Torre mossèn Homs

Intercanvi Faculté des Métiers de Rennes

Des de fa ja 5 anys, l’EHTV i la Faculté des Métiers de Rennes col·laborem en l’intercanvi d’experiències professionals i formatives gràcies als programes Erasmus+. Mitjançant estades becades, els nostres alumnes treballen en empreses del seu sector professional a França amb l’avantatge de tenir una supervisió i recolzament in situ dels nostres companys de Rennes.

Llegir Més»

Conèixer l’aeroport de Barcelona

L’aeroport de Barcelona-El Prat és un element essencial en el desenvolupament del sector turístic català. Les seves instal·lacions i serveis, adequades i modernitzades en els últims anys, permeten oferir una experiència de qualitat als passatgers que l’utilitzen (més de 52 milions l’any 2019). El nostre alumnat de turisme visita cada curs aquesta infraestructura per conèixer

Llegir Més»

Formació Professional Dual en el 31è Saló de l’Ensenyament

Reserves Formació Professional Dual en el 31è Saló de l’Ensenyament El 31 ° Saló de l’Ensenyament se celebra de l’18 a el 22 de Març al recinte Montjuïc de Fura, Barcelona, ​​comptarà amb el nou espai Àgora Formació Professional on s’impulsarà la FP Dual. L’anunci dels organitzadors posa de manifest la importància de la Formació

Llegir Més»

Formació en el Programa Amadeus

Formació en el Programa Amadeus En la Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, els cursos del Programa Amadeus formen part del programa acadèmic en els graus mitjà i superior en Turisme. Si bé aquests cursos solen oferir-se fora dels programes acadèmics, en la EHTV s’inclouen dins dels programes del curs acadèmic. El programari Amadeus és el programa informàtic de gestió de reserves en el sector turístic més

Llegir Més»

L’EHTV amb la Fundació Prodis

Aquest curs comencem un projecte de centre en cooperació amb la Fundació Prodis de Terrassa.  La Fundació Prodis és una entitat sense ànim de lucre que promou la integració de persones adultes amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisi cerebral i el nostre alumnat col·laborarà amb aquesta en l’organització d’esdeveniments i altres activitats. Per donar inici a

Llegir Més»

Tenim la millor coca, nyam!

La Montse Expósito, alumna del CFGM de Pastisseria,  ha estat guardonada amb el primer premi en la categoria novell del concurs Les millors coques de Sant Joan que ha organitzat l’agència gastronòmica Sr y Sra Cake amb el suport dels diferents Gremis de Flequers de Catalunya. Podeu consultar aquí la web del concurs. Felicitats a

Llegir Més»

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

Amb el suport de:

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs