La Formació Professional Dual en l'actual situació

La Formació Professional Dual en l’actual situació

La Formació Professional Dual en l'actual situació

La Formació Professional Dual en l’actual situació al sector hoteler i turístic

Així com el sector de la salut i alguns altres van estar al capdavant en el moment més alt del brot de COVID-19, en la reconstrucció de la nostra “nova normalitat” entraran en joc altres, com la Formació Professional Dual en el sector de l’hostaleria.

Sector a sector, es van obrint les activitats professionals que han estat mesos sense activitat o tot just per sota dels nivells mínims amb activitats que abans eren mers complements.

En la restauració i el turisme les activitats es van reduir, en el millor dels casos, a l’elaboració de plats per a l’enviament a domicili.

Això, no només suposa una substancial reducció de l’activitat econòmica, sinó que va afectar seriosament les funcions del personal dins dels establiments en un moment clau de l’any.

Ara, que ha arribat el moment de reconstruir, i els referents del sector uneixen les seves veus per a una planificació clara i transparent que permeti la transició cap a la reobertura dels establiments hostalers.

Gastronomia i turisme per a l’ocupabilitat 

Dels més de 12 milions de turistes que visiten el territori espanyol cada any, al voltant del 15% declara que la seva elecció està motivada per la gastronomia.

El sector representa el 12,3% del PIB nacional i dóna feina a gairebé 3 milions de persones, el 63% de les quals treballa en el sector de l’hostaleria.

La recuperació del sector davant d’aquesta crisi sanitària, segons assenyalen els principals referents del sector, ha d’estar fortament fonamentada en la qualitat, i això s’aconsegueix amb una adequada oferta de formació professional en hostaleria, restauració i el turisme.

Per tant, cal definir plans formatius que incloguin la Formació Professional Dual en Hoteleria i Turisme, especialment en aquelles disciplines que impulsen serveis de qualitat.

A l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, Restaurant-Escola Torre Mossèn Homs, oferim cicles formatius de Grau Mitjà en Cuina i Gastronomia, Serveis en restauració, Forneria, pastisseria i confiteria, així com cicles formatius de Grau Superior en Guia, informació i assistències turístiques, Agències de viatges i gestió d’esdeveniments, Direcció Cuina i Direcció de serveis en restauració.

El pla d’estudis del model de Formació Professional Dual es basa en un aprenentatge teòric i pràctic, l’alumne desenvoluparà l’activitat pràctica en una empresa col·laboradora del sector, el que garanteix un rigorós ajust als requeriments actuals del sector turístic i hostaler.

Notícies anteriors

Escola -Restaurant Torre mossèn Homs

FP Dual en el nou curs

FP Dual en el nou curs

La formació professional ha estat una de les activitats més afectades pel tancament de centres educatius durant el confinament i és hora d’analitzar què passarà amb l’FP Dual per al nou curs.

Llegir Més»

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

Amb el suport de:

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

© EHTV | Escola d'Hoteleria i Turisme del Vallès