FP Dual en restauració

Formació professional Dual en restauració

FP Dual en restauració

La formació professional Dual en restauració

La formació professional Dual en restauració augura un fort avanç que afavoreix l’ocupabilitat en un sector que segueix amb bones perspectives de cara al futur.

Si bé és cert que al tractar-se d’un tipus de formació professional amb un eix important en la pràctica dins de l’empresa, les mesures en el marc de l’estat d’alarma per la pandèmia de COVID-19, han afectat fortament les activitats en els últims dos mesos.

No obstant això, el turisme i la restauració són centrals en el benestar econòmic i social, de manera que les activitats retornaran amb força i oportunitats d’ocupació per als pròxims mesos.

En gran manera, aquesta ràpida recuperació del sector i del potencial de la formació professional Dual en ell, se sosté en les característiques distintives d’aquesta proposta educativa, pròpia d’aquesta variant, que es concentren en:

– Almenys el 33% de les hores de formació es realitza a l’empresa.
– Hi ha una col·laboració entre el centre i l’empresa es consolida des de l’elaboració del disseny curricular de la formació.
– Consisteix en una formació teòrica i pràctica que tenen lloc de forma alterna, al centre de formació i en l’empresa.

En termes més específics, els objectius de la formació professional dual en restauració es diferencien d’altres (FP) i s’enfoquen a:

– Ajudar els alumnes a conèixer més de prop el sector en què treballaran.
Facilitar la incorporació futura en el mercat de treball a professionals joves formats en el sector.
Millorar la qualificació professional en un sector amb ampli abast i diverses característiques.

Al mateix temps, la formació professional Dual permet enfortir la corresponsabilitat del teixit empresarial amb la formació professional en el sector de la restauració, l’hostaleria, el turisme i la gastronomia.

De la mateixa manera, afavoreix la transferència de coneixement entre empreses del sector i l’àmbit acadèmic, oferint més i millors oportunitats per transferir sabers que contribueixen a la millora contínua.

A l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès comptem amb àmplies i equipades aules per a la formació pràctica, a més de l’establiment obert al públic orientat a la formació.

Destaquem que el restaurant és un espai on els alumnes desenvolupen projectes de cara al públic i, per tant, a un prometedor futur en un sector clau per al desenvolupament econòmic, social i cultural.

Notícies anteriors

Escola -Restaurant Torre mossèn Homs

Visiteu la Torre Mossèn Homs!

Al departament de Turisme, aquest curs hem emprès un nou repte: fer arribar a tot el públic interessat la història de la Torre Mossèn Homs. L’edifici actualment allotja les activitats formatives pràctiques de cicles, però abans de ser escola d’hoteleria i turisme,  va ser una masia que va anar creixent al voltant d’una primitiva torre,

Llegir Més»

Macedònia existeix! (Descobertes Erasmus+ 3era part)

Aquesta és la darrera entrega de les aventures dels nostres alumnes en terres macedòniques. Podeu llegir-ne part d’elles al Diario del alumno que ha escrit el Jostyn: TÍTULO: JOSTYN THE MACEDONIAN Me imaginaba un país típico europeo y no me esperaba un país con la pobreza que había, la gente era muy amable y eso

Llegir Més»

Macedònia existeix! (Descobertes Erasmus+ 2ona part)

En aquest article podeu llegir el Diario del alumno Erasmus de la Maria: TÍTULO: Un Erasmus que rompió los esquemas Mañana empieza la aventura. Las maletas ya están a reventar al lado de mi cama, los nervios a flor de piel, me he despedido de toda mi familia y mis amigos, y el check in

Llegir Més»

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

Amb el suport de:

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs