FP Dual en restauració

Formació professional Dual en restauració

FP Dual en restauració

La formació professional Dual en restauració

La formació professional Dual en restauració augura un fort avanç que afavoreix l’ocupabilitat en un sector que segueix amb bones perspectives de cara al futur.

Si bé és cert que al tractar-se d’un tipus de formació professional amb un eix important en la pràctica dins de l’empresa, les mesures en el marc de l’estat d’alarma per la pandèmia de COVID-19, han afectat fortament les activitats en els últims dos mesos.

No obstant això, el turisme i la restauració són centrals en el benestar econòmic i social, de manera que les activitats retornaran amb força i oportunitats d’ocupació per als pròxims mesos.

En gran manera, aquesta ràpida recuperació del sector i del potencial de la formació professional Dual en ell, se sosté en les característiques distintives d’aquesta proposta educativa, pròpia d’aquesta variant, que es concentren en:

– Almenys el 33% de les hores de formació es realitza a l’empresa.
– Hi ha una col·laboració entre el centre i l’empresa es consolida des de l’elaboració del disseny curricular de la formació.
– Consisteix en una formació teòrica i pràctica que tenen lloc de forma alterna, al centre de formació i en l’empresa.

En termes més específics, els objectius de la formació professional dual en restauració es diferencien d’altres (FP) i s’enfoquen a:

– Ajudar els alumnes a conèixer més de prop el sector en què treballaran.
Facilitar la incorporació futura en el mercat de treball a professionals joves formats en el sector.
Millorar la qualificació professional en un sector amb ampli abast i diverses característiques.

Al mateix temps, la formació professional Dual permet enfortir la corresponsabilitat del teixit empresarial amb la formació professional en el sector de la restauració, l’hostaleria, el turisme i la gastronomia.

De la mateixa manera, afavoreix la transferència de coneixement entre empreses del sector i l’àmbit acadèmic, oferint més i millors oportunitats per transferir sabers que contribueixen a la millora contínua.

A l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès comptem amb àmplies i equipades aules per a la formació pràctica, a més de l’establiment obert al públic orientat a la formació.

Destaquem que el restaurant és un espai on els alumnes desenvolupen projectes de cara al públic i, per tant, a un prometedor futur en un sector clau per al desenvolupament econòmic, social i cultural.

Notícies anteriors

Escola -Restaurant Torre mossèn Homs

Macedònia existeix! (Descobertes Erasmus+ 1era part)

Després d’un curs 2019-20 d’expectatives frustrades pel què fa a les estades Erasmus+, la Maria, el Jostyn i l’Antoni, tres alumnes del GS Agències de viatges i gestió d’esdeveniments, van decidir posar-se el món per barret i marxar a gaudir de l’experiència Erasmus+ que tant anhelaven. Donades les circumstàncies actuals, no van poder anar a

Llegir Més»

La Paula i l’experiència Erasmus+

La Paula és una alumna del CFGM Cuina i Gastronomia que va finalitzar els seus estudis aquest darrer curs i tenia moltes ganes de marxar a viure l’experiència Erasmus+ malgrat la pandèmia. Aquí podeu llegir el seu Diario de la estancia Erasmus+: ERASMUS EN TIEMPOS DE PANDEMIADespués de casi un año de trámites, esperas y

Llegir Més»

L’estada Erasmus+ de la Laia

La nostra alumna del CFGM Serveis en Restauració tot just ha tornat de la seva estada a Florència becada amb el programa Erasmus+. Sens dubte, ha estat una experiència absolutament diferent perquè, als reptes habituals que suposen les pràctiques a l’estranger, aquest any s’hi ha sumat la incidència de la pandèmia de coronavirus. La Laia

Llegir Més»

Visita la Torre Mossèn Homs!

Aquest 2021 iniciem una activitat oberta a tothom que us permetrà descobrir la Torre Mossèn Homs, el restaurant formatiu de l’escola que és, també, un element important del patrimoni històric de Terrassa. Amb el guiatge del nostre alumnat de CFGS Guia, informació i assistència turístiques, podreu conèixer la història de la Torre, veure els espais

Llegir Més»

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

Amb el suport de:

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs

EHTV

Escola d'Hoteleria
i Turisme del Vallès

Amb el suport de:

on som

Institut

Torre Mossèn Homs