

Apropant l’empresa a la Formació Professional (Part 2)
La Formació Professional constitueix una inversió en el mateix sector, perquè garanteix l’oportunitat de comptar amb recursos humans d’alt valor en l’actualitat de l’entorn laboral.
El cicle formatiu de grau mitjà de Cuina i Gastronomia a l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès ofereix la titulació de tècnic dins la formació professional, i amb la qual es pot accedir a una feina o continuar amb un cicle de grau superior.
Una formació tècnica amb base pràctica resulta una excel·lent alternativa per accedir al mercat laboral.
Tot i el cop de la crisi desencadenada per la pandèmia, el sector de la gastronomia és un pilar fort de la cultura espanyola i tendeix a recuperar-se gràcies a l’enorme talent i esforç dels professionals de sector.
Avui dia, amb la titulació com a Tècnic en Cuina i Gastronomia, és possible accedir a llocs com a cuiner, cap de partida o altres llocs de treball a les unitats de producció d’aliments i begudes.
Els mòduls professionals del curs inclouen, entre d’altres:
– Elaboració d’ofertes gastronòmiques en diversos àmbits.
– Elaboració i conservació de diferents tipus d’aliments.
– Productes i tècniques culinàries avançades.
– Postres en restauració i processos bàsics de pastisseria i rebosteria
– Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments.
Juntament amb això, s’aporten nocions integrals per a la formulació d’iniciatives emprenedores i per a l’orientació laboral, així com per donar continuïtat als estudis a través d’un altre cicle de grau mitjà o de l’accés a un cicle de grau superior.
Però, tot i que és possible obtenir resultats satisfactoris mitjançant els continguts teòrics, la pràctica fa a l’oportunitat d’identificar el talent individual i la capacitat per treballar en equip, qualitats bàsiques per treballar professionament a la cuina.
A l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, els mòduls pràctics es realitzen a les instal·lacions pròpies del Restaurant-Escola Torre Mossèn Homs i a empreses col·laboradores, brindant l’oportunitat de treballar en un context natural amb clients reals.
La Formació Professional constitueix una inversió en el mateix sector, perquè garanteix l’oportunitat de comptar amb recursos humans d’alt valor en l’actualitat de l’entorn laboral.
L’FP no és només una alternativa per a joves estudiants, sinó que es tracta de l’oportunitat de les empreses per a intervenir en la qualificació dels seus futurs equips de treball.
Diferents canvis en la formació professional, abastant fins i tot els procediments per a aconseguir contractes, prospectors i programes excepcionals en l’FP Dual.
Al departament de Turisme, aquest curs hem emprès un nou repte: fer arribar a tot el públic interessat la història de la Torre Mossèn Homs. L’edifici actualment allotja les activitats formatives pràctiques de cicles, però abans de ser escola d’hoteleria i turisme, va ser una masia que va anar creixent al voltant d’una primitiva torre,
Les escoles de cuina fan importants innovacions per a estar més alineades amb les empreses amb les quals col·laboren.
El sector turístic demanda una gran quantitat de professionals per a ocupar llocs laborals en diferents àmbits, i és aquí on la Formació Professional adquireix una gran rellevància.
© EHTV | Escola d'Hoteleria i Turisme del Vallès
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.
Pot canviar la configuració o obtenir més informació en nostra POLÍTICA DE COOKIES.
ACCEPTAR CONFIGURACIÓ DE COOKIES