Estudiar Grau Mitjà en Serveis en restauració | CFGM
El Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Serveis en Restauració ofereix l’accés a una àmplia gamma d’oportunitats laborals i també per a continuar els estudis en un nivell superior.
Com tots els cicles de grau mitjà, a més d’una titulació com a Tècnic/a en Serveis en Restauració, afavoreix també l’accés a cursar un altre cicle formatiu de grau mitjà o optar per un cicle de grau superior.
Per a la majoria dels aspirants al mercat laboral amb orientacions a la gastronomia, aquest és un cicle formatiu interessant com un primer contacte amb el sector i que permet també començar una carrera professional en l’hostaleria.
Mòduls professionals del CFGM en serveis de restauració
Com la resta cicles formatius oferts a l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, els mòduls professionals inclouen aspectes generals, com a seguretat i higiene en la manipulació d’aliments, formació i orientació laboral, empresa i iniciativa emprenedora, i anglès i una segona llengua estrangera.
Quant als mòduls professionals específics, aquest grau mitjà inclou el coneixement de:
– Ofertes gastronòmiques.
– Operacions bàsiques en el bar cafeteria.
– Operacions bàsiques en el restaurant.
– Serveis en el bar cafeteria.
– Serveis en el restaurant i esdeveniments especials.
– Tècniques de comunicació en la restauració.
– El vi i el seu servei.
Aquest cicle formatiu té una durada total de 2000 hores, en dos cursos, i els participants diplomen amb la qualificació per a treballar com a cambrer/a, barman, somelier, auxiliar o empleat en unitats de producció, cafeteries, bars i empreses de servei d’àpats.
A l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès, els estudiants poden fer tasques pràctiques en el Restaurant-Escola Torre Mossèn Homs, la qual cosa garanteix un coneixement pràctic de l’ambient real en cuines i sala de restaurants que puntua millor en la selecció de personal.
L’escola està orientada a promoure ocupabilitat i inserció laboral dels joves, a partir una oferta formativa de qualitat per a iniciar i donar continuïtat a la carrera professional en el sector.